Nagy csapatok buktak el hazai közönség előtt

Fábik
2019. 08. 15. 10:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illusztris társaságba került a Ferencváros, mert a BL-selejtező harmadik fordulójában a Porto, a Celtic és a Dinamo Kijev is elvérzett. A kétszeres BL-győztes Porto az első találkozón 1-0-ra nyert a Krasznodar vendégeként, a visszavágón azonban bő félóra elteltével 3-0-s hátrányban volt, 48 ezer portugál drukker lehetett sokkban a lelátókon. A házigazda szünet után hiába vette be kétszer az oroszok kapuját, ez kevés volt (2-3), idegenben szerzett több góljukkal a vendégek mentek tovább.

Hazai pályán, ötvenezer fős szurkolótábora előtt bukott el a Celtic is azután, hogy a CFR ellen egy hete Kolozsváron 1-1-re végzett. Glasgow-ban a románok fordulatos meccsen kerekedtek felül 4-3-ra, a győztes góljukat a 97. percben szerezték, de már a 3-3 is nekik kedvezett volna. A kijevi Olimpiai stadion 42 ezer fős közönsége is csalódott lehetett, a Dinamo Kijev–FC Bruges találkozó 3-3-as végeredménye azt jelentette, hogy az első felvonást 1-0-ra megnyerő belgák kerültek be a BL-selejtező rájátszásába. Aminek az lett a következménye, hogy a Dinamo teljes szakmai stábját kirúgták. (A találkozón az ukrán csapatban Kádár Tamás végig pályán volt.)

A BL-ben legutóbb elődöntős Ajaxnak is akadtak nehéz percei az 53 ezer fős szurkolótábora előtt. A hollandok az első meccsen 2-2-t játszottak a PAOK ellen Szalonikiben, de kedden a görögök szerezték meg a vezetést. Ám az Ajax végül 3-2-re nyert, a vendégek második góljának a 93. percben már nem volt jelentősége. Dusan Tadics a 32. percben 11-est hibázott, a folytatásban viszont két büntetőt értékesített, a szerb támadónak rendben van az önbizalma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.