Nagy fogás: A Fradi leigazolta a norvég gólkirályt

A norvég bajnokság előző szezonjának leggólerősebb futballistája, Franck Boli a Fradiban folytatja – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Forrás: fradi.hu2019. 08. 01. 11:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros labdarúgócsapata szerződtette a norvég élvonalbeli Stabaek támadóját, a 25 esztendős Franck Bolit. Az elefántcsontparti csatár az előző évben 17 góllal a norvég bajnokság gólkirálya lett, de ebben a szezonban is van már nyolc találata, azaz remek formában érkezik a zöld-fehérekhez.

Pazar formában érkezik

Franck Boli 1993. december 7-én született Elefántcsontpartban, Yamoussoukróban, amely Abidjan mellett az ország másik fővárosának tekinthető. Édesapja, Fulbert is futballista volt, egyszer az elefántcsontparti válogatottban is pályára léphetett.

Az elsősorban középcsatárként – emellett irányítóként és szélsőként is – bevethető Franck Boli 19 esztendősen mutatkozott be első profi klubjában, a norvég élvonalbeli Stabaekben. Hamar csapata húzóemberévé vált, harmadik szezonjában 13 gólt szerzett. Ezután Kínába igazolt, de hamar hazatért, rövid ideig az Aalensundban szerepelt, majd visszatért a Stabaekhez.

Ez pedig remek döntésnek bizonyult. Boli legutóbbi, 2018-as idénye (a norvégoknál tavaszi-őszi bajnoki rendszer van) kiválóan sikerült, 17 gólt szerzett a bajnokságban, amivel az Eliteresien gólkirálya lett!

Pazar formája a 2019-es évben is kitart. Boli most sem fukarkodik a találatokkal, az első osztályban 13 meccsen hat gólja van, amivel negyedik a góllövőlistán, míg két kupamérkőzésen kétszer volt eredményes.

25 éves korára 52 norvég élvonalbeli gólt rúgott, de a különböző sorozatokban 20 gólpasszt is kiosztott – mutatta be az új játékost a fradi.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.