Nagy Vagy! idén már tizedszer

Magyar Nemzet
2019. 11. 07. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap indul és nyolc epizódból áll a népszerű iskolai-családi sportjáték, a Nagy Vagy! a TV2-n, az idei immár a vetélkedő tizedik évadja. A Nagy Vagy!-ban iskolai csapatok vetélkednek látványos sorjátékokban. A csapatokban a diákok mellett szülők is versenyeznek. Minden csapat mellett van egy állandó csapatkapitány, aki egy ismert, népszerű – sportoló vagy sportos – személyiség. Minden fordulóban hat csapat játszik. A verseny kieséses rendszerű. A három elődöntőből két-két csapat jut be az ugyancsak hatcsapatos döntőbe.

Ősszel jellemzően a felsősök versenyeznek, idén az Érd Arénában. A Nagy Vagy! különleges ereje, hogy óriási közönség előtt zajlik. Az elmúlt tíz évben a Nagy Vagy!-ban több száz iskola versenyzett, közöttük a határokon túlról érkezők is. Az eseményeket a helyszínen több tízezren, a tévéképernyők előtt pedig több millióan látták. A Nagy Vagy! a legnagyobb közönséghez eljutó szabadidő-, tömegsport-, illetve iskolai­sport-rendezvény, tévéműsor. Abaházi Csaba a műsorvezető, a verseny főbírója pedig Martinek János kétszeres olim­piai bajnok öttusázó. Az idei, jubileumi sorozatban a fitneszbajnok Katus ­Attila, az olimpiai ezüstérmes kajakos Pauman Dániel, aranyérmes sporttársa, Dombi Rudolf, továbbá Sándor Orsi, Tóth-­Zsiga Nóra és Bugár Anna lesznek a csapatkapitányok. A műsor vendége lesz Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.