Nagy zakóval búcsúztunk, nem voltunk egy súlycsoportban a norvégokkal

Nem voltak illúzióink: tudtuk, hogy a már biztosan csoportelső és elődöntős norvégok még a tét nélküli meccset is komolyan veszik. Szerencsére csak egy ideig volt ez így, ezért nem kiütés a vége. Norvégia 32-21-re győzött, a magyar válogatott a tizedik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 21:56
Hungary vs Norway
Szöllősi-Zácsik Szandra igyekezett, de kemény akadályokba ütközött Fotó: CLAUS FISKER Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a már biztosan csoportelső és elődöntős Norvégia ellen játszotta utolsó mérkőzését a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. Tét nélküli mérkőzést nem ismernek a skandinávok, ezt a saját bőrünkön is megtapasztaltuk. Az első négy gólt a norvégok dobták, hosszú és tanácstalan magyar támadások futottak a pályán, hat perc után Kovacsics Anikó szerezte a magyar válogatott első gólját. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, de mi is tettünk arról, hogy ez így legyen: tíz perc után hat eladott labdánál tartott a magyar csapat. A folytatás csak azért nem lett még ennél is kiábrándítóbb, mert a norvégok a biztos vezetésük tudatában elkezdték pihentetni az első sorukat, és a magyar kapuban előbb Szikora Melinda, majd Bíró Blanka is találkozott egy-két labdával. Ettől még nem volt szívderítő a látvány, egy félidő alatt összesen kilenc gólra volt képes Elek Gábor és Danyi Gábor csapata. Túlzás nélkül mondható, hogy a norvégok megkönyörültek rajtunk. Náluk tíz, nálunk négy játékos dobta a gólokat. A félidő záró momentuma Klujber Katrin kihagyott hétméterese volt, 17-9-es norvég előnnyel mentek szünetre a csapatok.

Szöllősi-Zácsik Szandra igyekezett, de kemény akadályokba ütközött
Fotó: EPA/Claus Fisker

A folytatásban a már sokszor elkoptatott tisztes helytállás volt a cél. Ehhez képest a 40. percben először lett tíz gól a két csapat közötti különbség. Sovány vigasz, hogy ha Bíró Blanka nem véd néhány ziccert, akkor jóval hamarabb kialakulhatott volna ez a tetemes hátrány. Kovacsics szemmel láthatóan csipkedte magát, de néha megrázták magukat a norvég világsztárok, a korábbi győri Heidi Löke és Nora Mörk, és akkor nem volt esély megállítani a norvég hengert. A gyors indításokból lőtt gólok számában 6-0-ra vezettek ekkor a skandinávok.

A hajrára csak a különbség maradt az egyetlen kérdés, hiszen már jóval korábban, a meccs elején eldőlt a meccs. Két és fél perccel a vége előtt Mörk bevágott egy hetest, ezzel lett 30-20. Nem tudtuk megúszni tíz alatt... A végén egy kínai figurával állították be a norvégok a 32-21-es végeredményt. A magyar válogatott a tizedik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

 

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, utolsó forduló: Norvégia–Magyarország 32-21. a csoport végeredménye: 1. Norvégia 10 pont, 2. Horvátország 8, 3. Hollandia 6, 4. Németország 4, 5. Magyarország 2. 6. Románia 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.