Nagyon becsapta a spanyol középpályás a svájci kapust

Öt svájci futballista emlékeiben is élénken élhet a spanyolok ellen elveszített 2011-es, U21-es Eb-döntő, Yann Sommernek talán még álmatlan éjszakái is voltak miatta.

2021. 07. 02. 13:20
svájci kapus
Forrás: in-24.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország és Svájc játssza a labdarúgó Európa-bajnokság első negyeddöntőjét. Az UEFA a mérkőzés kapcsán a tíz évvel ezelőtti U21-es Eb-döntőt idézte fel, amelyen ugyanez volt a párosítás.

Az akkori finálé résztvevői közül a mostani svájci keretnek tagja Yann Sommer, Admir Mehmedi, Xherdan Shaqiri, Mario Gavranović és Granit Xhaka is, igaz, utóbbi a mai összecsapást eltiltása miatt kihagyja.

Jó emlékük nem lehet a 2011-es meccsről, hiszen azt a finálét 2-0-ra Spanyolország nyerte. Különösen Sommernek fájhatott a vereség, aki egészen távoli szabadrúgásgólt szedett be Thiago Alcantarától.

Thiago ezúttal is megkeserítheti Sommerék életét, habár a Liverpool játékosa eddig csak epizódszerephez jutott az Európa-bajnokságon. Az akkori spanyol kapus, David de Gea az idei tornát a kispadról követi. Fordított utat járt be viszont César Azpilicueta, aki a 2011-es döntőn nem lépett pályára, a jelenleg is zajló Eb-n viszont kétszer is kezdett, sőt, a Horvátország elleni nyolcaddöntőben gólt is szerzett.

A papírforma azt sugallja, hogy ismét spanyol sikert hoz a párosítás, ugyanakkor Svájcnak egy fordulóval ezelőtt, Franciaország ellen sokan még kevesebb esélyt adtak a továbbjutásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.