Nagyon közel a megkoronázáshoz Malajziában

Bár a túraautó-világbajnokságot 2018-ban világkupa-sorozattá fokozták le, a mezőny semmivel sem lett gyengébb, így sportszakmailag ugyanolyan értékes a végső győztest megillető idei trófea is.

2019. 12. 14. 11:44
MICHELISZ Norbert
A Hyundai magyar pilótája pályafutása csúcsára érhet MTI/Sóki Tamás Fotó: MTI/Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a túraautó-világbajnokságot 2018-ban világkupa-sorozattá fokozták le, a mezőny semmivel sem lett gyengébb, így sportszakmailag ugyanolyan értékes a végső győztest megillető idei trófea is, amelyet a hét végi malajziai idényzáró előtt vehetett célba a legjobb eséllyel.

A Hyundai magyar versenyzője – aki pályafutása eddigi legjobb eredményeként a 2017-es vb-t másodikként zárta – úgy érkezett a Formula–1-ből jól ismert sepangi pályára, hogy az összetettben 316 ponttal állt az élen, mögötte pedig az argentin Esteban Guerrieri (Honda) 307, a francia Yvan Muller (Lynk & Co) 305, a svéd Thed Björk (Lynk & Co) 288 ponttal rendelkezett.

A Hyundai magyar pilótája pályafutása csúcsára érhet
MTI/Sóki Tamás

Az ötödik helyen álló Yann Ehrlacher (Lynk & Co) már nem gondolhatott a vk-győzelemre, ő eddig 209 pontot szerzett, a negyedik Björk viszont igen, hiszen a hét végén elméletileg még 85 pontot lehet begyűjteni. A három futamon a győzteseknek huszonöt, a két időmérőt megnyerőknek öt pontot írnak a nevük mellé.

S Michelisz tegnap remekül kezdett, ugyanis ő nyerte meg az első időmérőt. További jó hír volt, hogy a riválisai közül Guerrieri a 10., Muller a 16., Björk a 28. helyen zárt, ők egyetlen pontot sem kasszíroztak. Björköt még a mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) is megelőzte a 21. helyével. Rögzíthettük, hogy Michelisz előnye tizennégy pontra nőtt Guer­rieri előtt.

A második időmérő után pedig tizenötre, mert honfitársunk újra a leggyorsabbnak bizonyult, igaz, ezúttal az argentin jegyezte a második legjobb köridőt, ami négy pontot ért a számára.

Muller ezúttal 13., Björk 19. lett, ők ezúttal sem rúgtak labdába, Tassi a 12. helyével kitett magáért. A vasárnapi három futam előtt, amelyeket 8.15-től, 11.15-től és 13.10-től rendeznek – az M4 Sport és az Euro­sport 1 mindegyiket élőben közvetíti – tehát Michelisz Norbertnek 326, Guerrierinek 311, Mullernek 305, Björknek 288 pontja van. Ám mivel ebben a műfajban a pályán meglehetősen nehéz előzni, a rajtrácson hátraszoruló Muller és Björk alighanem kiszállt a versenyből. „Ez egy fantasztikus nap volt! Újabb két lépéssel közelebb…” – írta ki a közösségi oldalára a helyzeti előnyben levő Michelisz. Ám azt azért ő is tudja, hogy Guerrierivel nincs lefutva a meccse, és ebbe a technika ördöge is bármikor beleszólhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.