Nagyon nagy veréssel vágott vissza a Sopron a bajnoki döntőben

A női kosárlabda NB I fináléjának harmadik meccsén a Sopron immár nézők előtt 81-46-ra kiütötte a Szekszárdot.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 16:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kosárlabda NB I döntőjében a Sopron múlt vasárnap az első meccsen 80-57 verte a Szekszárdot, a másodikon idegenben 72-69-re kikapott tőle, s a címvédő ezen nagyon felpaprikázhatta magát, mert szombaton a harmadik összecsapáson hazai pályán 81-46-ra kiütötte riválisát.

A Novomatic Arénában immár nézők előtt játszottak a felek. A soproni klub a kormányzati enyhítések értelmében – a koronavírus-járvány miatt a szezon során először – megnyitotta a kapukat a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóknak, akik ingyen léphettek be a csarnokba. A lelátók első soraiban nem lehetett helyet foglalni, de a büfé és a szurkolói bolt is a mintegy négyszáz jelen lévő rajongó rendelkezésére állt.

A csapat pedig meghálálta a biztatást, már félidőben 40-24-re vezetett, a harmadik negyedet pedig 23-7-re nyerte meg. A 81-46-os hazai győzelemből Határ 19, Krajisnik 15, Czukor 10, Walker 9, Brooks 9, Williams 8 ponttal vette ki a részét. A vendégek legeredményesebb játékosa McCall lett 9 ponttal.

Sikerével a Sopron egy győzelemre került a 14. bajnoki címétől. A döntős sorozat kedden 16.30-kor folytatódik Szekszárdon, és akár véget is érhet.

Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője: – Nagyon jó volt ismét nézők előtt játszani, ez az a faktor, hangulat, mely egész évben hiányzott. Minden sportágban hiányolták eddig a szurkolókat, bízunk benne, hogy sokkal többet látjuk őket a jövőben, biztatásukkal ma is adtak egy löketet nekünk. Sokkal jobban, energikusabban léptünk fel ma. Óriási versenyszellemben fogunk kimenni a pályára a továbbiakban is, ezen nem szabad változtatni, és ezt a szerdai meccs után a játékosok is megértették – szögezte le a tréner a Sopron Basket honlapján.

Zeljko Dokic, a Szekszárd vezetőedzője: – Gratulálok a Sopronnak, sokkal jobbak voltak ma nálunk. Nem mentünk úgy bele a meccsbe, ahogy kellett volna. Sokkal határozottabb döntésekre van szükség, a nagyon jól védekező Sopron ellen nincs idő gondolkodni. A dobószázalékunk nem csak ezért volt gyenge, több tiszta helyzetet is elhibáztunk. Azonban ez is egy mérkőzés volt csak, a különbség nem számít, készülünk a következő meccsre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.