Nagyot esett a klasszis, mégis sikerült a visszavágás

Visszavágott a múlt heti, madridi vereségért Alexander Zverevnek Rafael Nadal, annak ellenére, hogy az első játszmában nagyot esett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 17:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már csütörtökön is szorult helyzetbe került a római ATP 1000-es tenisztornán, Denis Shapovalov ellen két meccslabdát hárítva jutott tovább. A negyeddöntőben Alexander Zverev várt a spanyol salakkirályra – egy hete, Madridban éppen a német ellen esett ki Nadal, ugyanebben a fázisban.

Az első szett ijesztő pillanatot is hozott: Nadal egy rövid labdát futott be, de rögtön utána nagyot esett. A ruháját beborította a vörös salak, de más gondja nem volt az eset után a spanyolnak.

Olyannyira rendben volt Nadal, hogy játékban felül is múlta ezúttal Zverevet, kétszettes győzelemmel vágott vissza a múlt heti vereségért. Papíron a fináléba kerülésért könnyebb ellenfél jár rá, hiszen Reilly Opelka először jutott mesterverseny elődöntőjébe. Nadal ellenben már 75. elődöntőjére készül ATP 1000-es tornán.

A 211 centiméter magas amerikai eddig egyetlen adogatójátékát sem veszítette el Rómában, többek között ilyen szerváknak köszönhetően.

ATP 1000-es torna, Róma, negyeddöntő

Nadal (spanyol, 2.)–Zverev (német, 6.) 6:3, 6:4

Opelka (amerikai)–Delbonis (argentin) 7:5, 7:6

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.