Nagyot küzdött Valter Attila, de elvették a rózsaszín trikóját

Benne volt a pakliban, és be is következett: a Giro d’Italia kerékpáros körverseny kilencedik szakaszán Valter Attila elveszítette az összetettben élen állót megillető rózsaszín trikót. Ám közelítsünk onnan: az is elképesztő bravúr volt, hogy élete második Grand Tour-viadalán, mindössze 22 évesen három napon keresztül viselhette a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, a Maglia Rosát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 17:25
null
Bernal Fotó: FerrariFabio Forrás: Facebook/Giro d'Italia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny vasárnapi 9. szakasza, a Castel di Sangro és Campo Felice közötti 158 kilométeres táv hegyi befutóval volt az idei viadal eddigi legkeményebb szakasza. a Groupama–FDJ magyar bringása egészen a végéig jól tartotta magát, de amikor az utolsó emelkedőn a földkerekség legjobb „hegyi menői” megindultak, ez a tempó már sok volt neki. A szakaszt az utolsó ötszáz méteren a murvás terepen elképesztő iramban felfelé tekerő Egan Bernal (Ineos Grenadiers), a 2019-es Tour de France győztese nyerte meg, és a 24 esztendős kolumbiai az összetettben is az élre állt.

Valter 49 másodperc hátránnyal a 25. helyen ért célba, összetettben pedig az ötödik pozícióba esett vissza, 43 másodperccel elmaradva Bernaltól. Valter Attila három napon át viselte a rózsaszín trikót, ezt már senki sem veheti el tőle, s továbbra is ott van az élmezőnyben.

Eredmények: 9.szakasz, Castel di Sangro–Campo Felice, 158 km, hegyi befutó:

1. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 4:08:23 óra

2. Giulio Ciccone (olasz, Trek–Segafredo) 7 mp hátrány

3. Alekszandr Vlaszov (orosz, Asztana–Premier Tech) azonos idővel

...25. Valter Attila (Groupama–FDJ) 49 mp h.

...117. Dina Márton (Eolo–Kometa) 22:22 p h.

Az összetett élcsoportja:

1. Bernal 35:19:22 óra

2. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck–Quick-Step) 15 mp hátrány

3. Vlaszov 21 mp h.

4. Ciccone 36 mp h.

5. Valter 43 mp h.

...108. Dina 1:08:58 ó h.

Hétfőn a L'Aquila és Foligno közötti 139 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely 3479,9 kilométert teker, amíg május 30-án célba ér Milánóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.