Eriksen szögletből becsavarta, de a Napoli a kupadöntős + videó

Jövő szerdán Juventus–Napoli finálét rendeznek a labdarúgó Olasz Kupában, miután szombaton a második elődöntőben a Napoli 1-1-es döntetlennel elbúcsúztatta az Internazionalét.

2020. 06. 13. 23:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olasz Kupa elődöntőjében visszavágó mérkőzésen a Napoli 1-0-s előnnyel fogadta az Internazionalét, még február 12-én Fabián Ruiz góljával győzött a San Siróban. Ám három perc sem kellett ahhoz, hogy Gennaro Gattuso vezetőedző csapatának előnye a San Paolóban elolvadjon. S rögtön a meccs elején nem hétköznapi találatot láthattunk: a dán szögletből talált be David Ospina kapujába (0-1), s hogy a hálóőr szégyene még nagyobb legyen, a labda a lábai között haladt át.

A 40. percben aztán Ospina megmutatta, hogy mégsem egy balek áll a Napoli kapujában, és nem véletlenül 104-szeres kolumbiai válogatott. Elképesztő reflexmozdulattal hárította Antonio Candreva közeli gyilkos lövését, ami a rövid felsőbe tartott, a következő percben pedig indította a bal oldalon robogó Lorenzo Insignét, akinek a középre passzolt labdájából Dries Mertens egyenlített (1-1).

A belga csatár ezzel a 122. találatát jegyezte a Napoli mezében, a klub történetében ennyit még senki sem ért el. (Mertens előtte a szlovák Marek Hamsíkkal állt holtversenyben az élen 121 góllal.) Az 1-1 már a nápolyiaknak kedvezett, ennyi is maradt a végeredmény, 2-1-es összesítéssel a Napoli ért révbe, és ebben elévülhetetlen érdemei vannak Ospinának, aki a hajrában is több nagy védést mutatott be. Úgy nézett ki, hogy ő lesz a negatív szereplő, de végül az egyik főhős lett. Viszont időhúzásért kapott egy sárga lapot, és a döntőben nem védhet.

Még pénteken a Juventus–Milan találkozó 0-0-ra végződött, s mivel az első összecsapáson Milánóban 1-1-es döntetlen született, az idegenben szerzett góljának köszönhetően elsőként a Juventus jutott be a fináléba. A Juventus–Napoli kupadöntőt jövő szerdán rendezik a római Olimpiai Stadionban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.