Magabiztosan nyerték a meccseiket az NB I-es csapatok

Több felkészülési mérkőzést játszottak az NB I folytatása előtt a csapatok, a Paks például egy napon kettőt is. A Mezőkövesd gólfesztivált rendezett harmadosztályú ellenfelével szemben, és bejelentett új igazolásként két légióst, a Diósgyőr pedig legyőzte az NB II listavezetőjét, a Debrecent.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 16:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkészülési mérkőzések követték egymást szombaton, NB I-es csapatok sora lépett pályára. A Mezőkövesd Zsóry jól választott ellenfelet, alaposan megszórta a harmadosztályú Sajóbábonyt – Pintér Attila együttese 12-0-ra nyert. A borsodi klub egyébként két új szerzeményét is bejelentette: Nodar Kavtaradze és Martin Chrien érkezett Mezőkövesdre.

Az egyszeres szlovák válogatott, 25 esztendős Martin Chrien Csehországban a Viktoria Plzeň, az SK Dynamo České Budejovice és a Zbrojovka Brno, Szlovákiában a Dukla Banská Bystrica és az MFK Ružomberok kötelékében futballozott. 2017-ben Portugáliába, a Benficához szerződött, de a „sasok” színeiben csak 19 percet játszott az élvonalban – a Santa Clarában viszont 18 meccs is jutott neki a 2018–2019-es első osztályú idényben. Legutóbb a Benfica B keretéhez tartozott. A 28 éves Nodar Kavtaradze orosz–grúz kettős állampolgár, Moszkvában született, pályafutásának első szakaszát Oroszországban töltötte. Utánpótláséveiben a Lokomotiv Moszkvánál futballozott, élvonalbeli futballista azonban 2017-ben már Grúziában lett (Lokomotivi, Dila, Torpedo Kutaiszi, Dinamo Tbiliszi). A legutóbbi klubjával, a Dinamóval tavaly bajnok és nyolc góllal házi gólkirály lett.

 

Martin Chirien és Nodar Kavtaradze a Mezőkövesd mezével
Fotó: Mezőkövesdzsóry.hu

 

Más NB I-es csapatok is jól szerepeltek, nyert például a Budapest Honvéd is, amely az NB II-es ETO FC Győrt látta vendégül. A kispestiek az első játékrészben Djordje Kamber fejesével szerezték meg a vezetést a 25. percben, és mint később kiderült, ez a gól győzelmet ért. Pályára lépett szombaton az Újpest is, a lila-fehérek a másodosztályú Gyirmót FC Győrhöz látogattak. A vendégek a 44. percben Branko Pauljevics révén a félidő előtt előnybe kerültek, a csereként beállt Hajnal Balázs fejesével pedig a 66. percben már 2-0-ra vezettek. A Gyirmót a 71. percben egy büntetővel szépített, egyenlítenie azonban már nem sikerült.

A DVTK 1-0-ra nyert a másodosztályú DVSC ellen. A találkozó egyetlen találatát Gheorghe Grozav szerezte, a 36. percben szabadrúgásból talált a kapuba. A ZTE Babati Benjámin tizenegyesével hamar előnybe került a Kaposvár elleni mérkőzésen. A második félidőben aztán Balog Alex találatával egyenlített a Rákóczi, egy percen belül azonban Kun Bertalan ismét a Zalaegerszegnek szerzett vezetést, majd Szánthó Regő a 70. percben el is döntötte a találkozó sorsát. A Paks mindkét szombati meccsét megnyerte, előbb a Szentlőrinc ellen győzött 2-0-ra, majd a PMFC ellen 3-1-re. Utóbbi találkozón három perc után az NB II-es csapat vezetett, döntetlennel fordultak a felek, majd a Paks a második játékrészben két gólt lőve fordított.

A Marbellában edzőtáborozó Ferencváros több saját nevelésű fiatallal a soraiban állt fel idei első mérkőzésén, a negyedosztályú Deportivo Alhurino elleni edzőmeccsen. A kezdőcsapatban helyet kapott a 18 éves védő, Csontos Dominik és a szintén 18 esztendős támadó középpályás, Katona Bálint is. A második félidőre teljes sort cserélt a Ferencváros, s az egyaránt 17 éves Redzic Damir, valamint Nagy Olivér személyében újabb fiatalok léptek pályára. A Fradi a második félidőben is két gólt lőtt, beállítva a 4–0-s végeredményt. A Ferencváros góljait Mak, Isael, Heister és Haratin szerezte.

A Budafoki MTE a horvátországi Umagban edzőtáborozik, és az idei első ellenfele a cseh 1. FC Slovácko volt, amellyel 1-1-et játszott, a magyar együttes gólját Zsóri Dániel szerezte, ezzel egyenlített a BMTE.

– Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével – mondta a klub honlapjának Csizmadia Csaba vezetőedző. – Szép támadás végén szereztünk gólt, Takács Ronald beadására többen is érkeztek a kapu elé, tökéletesen fejeztük be a felépített akciót. Hiányérzetünk amiatt lehet, hogy nem szereztünk több gólt, mert háromszor is az ellenfél kapusára vezethettük a labdát. A Slováckónak két lehetősége volt a második félidőben. Ami külön örömteli, hogy a minimális téli pihenő után a srácok végig bírták erővel. Ez is mutatja, hogy mindenki profi módon elvégezte a szünetre kiadott „házi feladatot” és a heti edzéseken is koncentráltan, megfelelő erőbedobással dolgozott. A célt elértük ezzel a kilencven perccel: a játékosok megkapták azt a terhelést, amit a bajnoki időszakban, méghozzá minőségi együttes ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.