A Fradi középpályása két aranyéremnél nem adná alább

Aïssa Laïdouni, a hazaiak francia labdarúgója az esti Ferencváros–Fehérvár NB I-es rangadó előtt interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben felidézte a felek előző összecsapását, beszélt a csapaton belüli versenyről, valamint az idényre kitűzött céljairól is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 07. 14:46
Laidouni
A francia légiós (elől) tudja, hogy nincs bérelt helye a kezdőcsapatban Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aïssa Laïdouni a Ferencvároshoz nyáron érkezett középpályás akkor sem dőlne hátra, ha vasárnap este (18.30, tv: M4 Sport +) megnyerné a Fehérvár elleni rangadót, és ezzel tetemes előnyt építene ki az NB I tabellájának élén.

– Tizenhat pont sok, de akkor sem lehet hátradőlni. A bajnokság a harmincharmadik forduló után ér véget, jó lenne minél nagyobb előnnyel nekivágni a hajrának, de úgy vagyok vele, a vasárnap esti is csupán egy mérkőzés a sok közül. Ezért a győzelemért is három pont jár, más kérdés, hogy miután közvetlen riválisunkat győznénk le, még többet érne a siker – vélekedett a játékos, aki azt is elmondta a Nemzeti Sportnak, hogy izgalmas mérkőzésre számít Márton Gábor együttese ellen. – Az őszi találkozó is kemény volt, hiába szereztük meg a vezetést, az ellenfél egyenlített. A Fehérvár jó csapat, eddig mindössze egymérkőzésnyi tapasztalatom van ellene, de az erőviszonyokkal tisztában vagyok.

A francia légiós (elől) tudja, hogy nincs bérelt helye a kezdőcsapatban
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A francia légiós posztján nagy a verseny a Fradiban, Sigér Dávid, Ihor Haratin és Somália is védekező középpályás. Laïdouni az évadban eddig 23 tétmérkőzésen kapott szerepet, és el kellett fogadnia, hogy nem kerülhet minden alkalommal a kezdőcsapatba.

– Természetesen minden mérkőzésen szeretnék pályára lépni, de miután egymást követik a meccsek, időnként pihennünk is kell. Nagyon jó játékosokkal kell megharcolnom a csapatba kerülésért, senkinek sincs bérelt helye a kezdőben. Mindenki játszani akar, de a döntés Szerhij Rebrov kezében van. Egyébként pedig nem csupán a mi posztunkon van éles verseny, a többin ugyanez a helyzet.

Laïdouni végül az idényre kitűzött céljairól is beszámolt, két címnél nem adná alább.

– A bajnokságot és a Magyar Kupát is szeretnénk megnyerni, minden vágyam, hogy a nyáron két aranyéremmel térhessek haza Franciaországba. A Fehérvár elleni ütközet ebből a szempontból is fontos lesz.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.