Ennyi volt, búcsút mond csapatkapitányának a Ferencváros

Lovrencsics Gergő öt év után távozik a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatától.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 10. 16:11
Lovrencsics
Budapest, 2021. április 20. Sigér Dávid (b) és Lovrencsics Gergõ, a bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzés végén a Groupama Arénában 2021. április 20-án. A Ferencváros 3-0-ra legyõzte az Újpest csapatát, így a hátralévõ meccsek eredményétõl függetlenül megvédte címét. Az FTC története során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban harmadszor végez az élen. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC honlapjának a hétfői beszámolója szerint nem hosszabbítják meg a védőjátékos lejáró szerződését, így három bajnoki cím, egy Magyar Kupa-győzelem, valamint Európa Liga- és Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplés után máshol folytatja pályafutását.

A 32 éves, 39-szeres válogatott futballista a lengyel Lech Poznańtól igazolt a 2016-os Európa-bajnokság után a Ferencvároshoz, amelynek a színeiben 182 mérkőzésen hat gólt szerzett és 29 gólpasszt adott, és az utóbbi években csapatkapitánya volt az együttesnek.

A korábbi híresztelések arról szóltak, hogy a játékos következő állomáshelye a Vasas lehet, de hivatalos bejelentés még nem született.

 

TOVÁBBI TÁVOZÓK LESZNEK

Lovrencsics mellett távozik a klubtól Isael Barbosa, Marcel Heister és Michal Škvarka is.

A brazil Isael 2019-ben érkezett a klubhoz, amellyel sorozatban háromszor nyerte meg az OTP Bank Ligát. Magyarországi bajnoki mérlege 64 találkozón 14 gól. A német–horvát kettős állampolgárságú Heister 2018 júliusában szerződött a Népligetbe, így ő is háromszoros bajnok a Ferencvárossal. A balhátvéd összesen 71 bajnokin szerepelt. A kétszeres szlovák válogatott Škvarkát 2019 nyarán szerződtette az FTC, amellyel kétszer nyert bajnoki címet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.