Tokmac Nguen: Megkerestek, de nem akartam elmenni

Tokmac Nguen, a Ferencváros futballistája ebben az idényben nem mindig találta meg a góllövő cipőjét, azonban az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendült, erre a Mezőkövesd elleni duplája a legjobb példa. Hogy szerinte mi állt a formahanyatlás hátterében, arról a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 05. 15:17
Tokmac Nguen
Budapest, 2021. május 1. A gólszerzõ ferencvárosi Tokmac Nguen a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. május 1-jén. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most újra jól érzem magam a bőrömben – jelentette ki a Nemzeti Sportnak Tokmac Nguen, aki a hétvégén duplázott a Mezőkövesd ellen 2-1-re megnyert hazai bajnokin. – A két gólomnak örülök, de megmondom őszintén, annak még inkább, hogy szurkolóink visszatérhettek a lelátókra. Kis túlzással már majdnem elfelejtettem, milyen is nézők előtt futballozni. A zárt kapus találkozókat még akkor sem lehet összehasonlítani a szurkolók előtt rendezettekkel, ha ezen a hétvégén például negyedéig sem telt meg a stadion. De aki ott volt, nagyon jó hangulatot csinált. Amikor megtudtam, hogy a Mezőkövesd ellen újra lehetnek drukkerek a lelátókon, egészen más hangulatban keltem fel reggel.

A Ferencváros szélsője korábban hetekig nem találta a ritmust, sokak szerint azért, mert megsértődött, hogy télen akarata ellenére nem válthatott klubot. Tokmac állítja, ennek nincs valóságalapja.

– Semmi. Sőt, nem igaz, hogy ne lettem volna itt fejben, csak nem ment úgy a játék, ahogyan szerettem volna – magyarázta, majd az okokról is beszélt. – Mindenesetre a kívülállók sok mindenről nem tudnak, mi történik az öltözőben, egy-egy játékos magánéletében. Én például édesapa lettem, ezzel rengeteg minden megváltozott az életemben. Ez is hatással lehet egy futballista formájára. Nehéz időszakon vagyok túl, hiszen a kisfiam születése után a téli szünetben hazautaztunk Norvégiába, ám amikor visszatértem Budapestre, a családom három hónapig odahaza maradt. Nagyon hiányzott a párom, a kisfiam. Ezzel a helyzettel is meg kellett küzdenem. Édesapám szerint nem kérdés, azért nem ment úgy a játék, mert hiányzott a családom.

A kisfia születése mellett is történtek nagy események a 27 éves játékos életében. Télen megkörnyékezték külföldi klubok, de maradt a zöld-fehéreknél, mivel elmondása szerint sosem akart elmenni, nagyon jól érzi magát a Ferencvárosnál. Márciusban viszont megmutatta magát új terepen, bemutatkozhatott a norvég válogatottban.

– Nagyon büszke voltam magamra. Aki ismeri a történetemet, honnan indultam, hova jutottam el, az velem együtt örült. Talán az sem volt véletlen, hogy az összes addigi edzőm megkeresett telefonon, elmondták, milyen nagy eredményt értem el ezzel. Remélem, a fiam is lát még norvégválogatott-mezben.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.