A Dortmund korábbi edzőjét nevezhetik ki a Fradi élére

A Nemzeti Sport osztrák sajtóértesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy az Austria Wientől az idény végén távozó Peter Stöger kétéves megállapodást köthet a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárossal. Utóbbi jelenlegi vezetőedzője, Szergej Rebrov az AEK Athénnel kezdhet tárgyalásokat a görög sajtó szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 20. 8:46
Peter Stöger
Peter Stöger tettre kész a Ferencvárosnál Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Osztrák sajtóhírekre és forrásokra hivatkozva arról ír a Nemzeti Sport, hogy a Ferencváros közeledik a megegyezéshez Peter Stögerrel, a Borussia Dortmund korábbi, az Austria Wien jelenlegi vezetőedzőjével. Április eleje óta tény, hogy az 55 éves szakember az idény végén elhagyja a bécsi lilákat, s új csapat után néz. Bár felvetődött annak a lehetősége, hogy Stöger visszatér egykori sikerei helyszínére, a tréner úgy vélte, nincs itt az ideje, hogy átvegye a német Bundesligában a kiesés rémétől fenyegetett Köln irányítását.

Az osztrákok továbbra is arról cikkeznek, hogy Budapesten várhat rá következő munkája, a Kronen Zeitung pedig ennél is konkrétabban fogalmaz. A lap szerint a Ferencváros és az edző gyakorlatilag mindenben megegyezett egymással, a felek csupán arra várnak, hogy aláírják a két évre szóló megállapodást. A hivatalos szerződéskötésre azután kerülhet sor, hogy az Austria lejátszotta utolsó mérkőzését, ám annak időpontja egyelőre nem ismert. Az együttes pénteken játssza záró bajnokiját a Ried ellen, és ha megőrzi első helyét az osztrák Bundesliga alsóházának az élén, akkor részt vehet az Európa-konferencialiga rájátszásában, amely május 30-án ér véget.

Peter Stöger hét hónapig állt alkalmazásban a Borussiánál
Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Az Österreich Zeitung úgy tudja, jelentős summa ütheti Peter Stöger markát, ha elkötelezi magát a zöld-fehérekhez. A lap információja szerint mintegy 2,8 millió eurót (980 millió forintot) kereshet a Fradinál, ám arról nem tesz említést, hogy az összeg egy- vagy kétéves keresete lenne, netán a lap által megírt plusz egyéves opció hatályba lépése esetén tehetne ennyit zsebre.

Eközben az FTC jelenlegi mestere, Szergej Rebrov távozását Kubatov Gábor szerdai nyilatkozata után már tényként kezeli a görög sajtó. Az Enwsi.gr, az Amna.gr és több más portál is arról számolt be, hogy az ukrán tréner három bajnoki cím után elhagyja a magyar bajnokot, és Görögország felé veheti az irányt. Rebrovot a görög élvonalban negyedik helyen záró AEK szerződtetné. A helyi sajtó úgy tudja, egymillió euró körüli fizetéssel csábítják, és a napokban már a görög fővárosban tárgyalhat a szerződéséről az ügynöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.