Rekordok éjszakája és hihetetlen győztes dobás

Izgalmas mérkőzéseket és döbbenetes egyéni teljesítményeket hozott az NBA legutóbbi játéknapja. Clint Capela és Luka Dončić a legenda státusz felé lépett, a Cavaliers kétszeri hosszabbítás után, a Magic a dudaszó pilanatában nyert.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 9:28
null
Forrás: Twitter/NBA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shaquille O'Neal, Dikembe Mutombo, Patrick Ewing, Hakeem Olajuwon, Clint Capela. A névsor első négy tagja már évek óta a kosárlabda Hírességek Csarnokának (Hall of Fame) tagja. Capelának ehhez még sokat le kell tennie az asztalra, de a szerda esti teljesítménye méltó volt hozzá: 27 pontot és 26 lepattanót szerzett, öt blokk kíséretében. Csupán a másik négy felsorolt játékos volt képes hasonló meccsre az NBA történetében. A svájci játékos csapata, az Atlanta Hawks hosszabbítás után verte a Detroit Pistonst.

Szintén tovább írja a ligatörténelmet Luka Dončić, a Dallas Mavericks szlovén játékosa. A 21 éves kosaras az Indiana elleni siker során karrierje harmincadik tripla dupláját szerezte, nála hamarabb csak az örökranglistát jelenleg is vezető Oscar Robertson jutott el eddig.

Először szenvedett vereséget a Brooklyn Nets James Hardennel a csapatban. Kétszeri hosszabbítás után a Cleveland Caveliers verte a Brooklynt, amelyben Collin Sexton karriercsúcsot jelentő 42 pontot szerzett. A fiatal játékos harcolta ki a második ráadást, és a mérkőzésnek ebben a kulcsfontosságú szakaszában a Cavs húsz pontját egymás után ő tette a táblára.

Nem Sexton egyenlítése volt az egyetlen utolsó pillanatos tripla szerda este: Cole Anthony, az Orlando Magic játékosa a Minnesota kihagyott büntetője után fordult, dobott és nyert.

Az NBA legutóbbi játéknapjának eredményei

Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 147-135 (kétszeri hosszabbítás)

Indiana Pacers–Dallas Mavericks 112-124

Philadelphia 76ers–Boston Celtics 117-109

Atlanta Hawks–Detroit Pistons 123-115 (hosszabbítás)

Toronto Raptors–Miami Heat 102-111

Minnesota Timberwolves–Orlando Magic 96-97

Houston Rockets–Phoenix Suns 103-109

Golden State Warriors–San Antonio Spurs 121-99

Los Angeles Clippers–Sacramento Kings 115-96

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.