Négy érem és négy kvóta jött össze Kazahsztánban

2019. 09. 23. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veréb István tegnap egy győzelemre volt a nurszultáni birkózó-világbajnokságon a tokiói kvótától, nagy pech, hogy ehhez a londoni olimpiai ezüstérmes Puerto Ricó-i Espinal oktatása (10-2) után húsz perccel a tavalyi Európa-bajnok, kipihent orosz Najfonov jött vele szembe... A szabadfogás 86 ­kg-os súlycsoportjában versenyzőnknek a vigaszágon a második meccsén nem volt esélye (1-11) – ha nyert volna, már biztos kvótásként léphetett volna a szőnyegre a bronzéremért.

– Sajnos nem volt szerencsém a sorsolással, a mostani formámban a súlycsoportomból az iránin és az oroszon kívül bárkit le tudtam volna győzni, de mindkettővel összekerültem – nyilatkozta a vb- és háromszoros Eb-bronzérmes Veréb, akit szombaton az olimpiai és világbajnok iráni Jazdani két vállra fektetett, de két pontot azért ellene is szerzett. – A fogyasztás ellenére jó állapotban éreztem magamat, ezt szeretném megtartani, illetve javítani a jövő évi kvalifikációs versenyekre – tette hozzá 31 éves versenyzőnk.

Az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel viszont olyannyira elkeseredett, miután a nyolcaddöntőben tussal kikapott az üzbég Rahimovtól, hogy közölte, egy életre elege lett a birkózásból, harminc­esztendősen visszavonul…

Válogatottunk egy arannyal (Lőrincz Tamás, kötöttfogás, 77 kg), egy ezüsttel (Lőrincz Viktor, kf, 87 kg) és két bronzzal (Korpási Bálint, kf, 72 kg és Iszmail Muszukajev, szf, 65 kg), valamint egy ötödik hellyel (Sastin ­Marianna, 62 kg) zárt Kazahsztánban, majdnem ugyanolyan mérleggel, mint tavaly a budapesti világbajnokságon. Korpási nem olimpiai súlycsoportban szerepel, a többiek viszont igen, így négy tokiói kvóta is összejött a mieinknek. S ezekhez márciusban az európai kvalifikációs tornán éppen Budapesten tehetnek hozzá még néhányat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.