Öt meccs, négy gól, négy gólpassz – Messi tündököl a Copán

Messi tündököl, az ő vezérletével Argentína is bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Copa Américán. Argentína–Kolumbia és Brazília–Peru az elődöntő párosítása, azaz érik az álomdöntő.

Magyar Nemzet
2021. 07. 04. 12:16
null
Messi eddig tündökölt a Copán, egy góllal és két gólpasszal járult hozzá Ecuador legyőzéséhez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben arról cikkeznek világszerte, a Barcelona miként tarthatja meg Lionel Messit, az argentin sztár tündököl a Copa Américán. Az Ecuador elleni negyeddöntőben egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, így öt meccs után már 4-4 gólnál, illetve gólpassznál tart a tornán.

Íme, Messi szabadrúgásgólja Ecuador ellen:

Ezzel kialakult az elődöntő párosítása. Ha érvényesül a papírforma, akkor létrejön a Brazília–Argentína álomdöntő. Csak az a borzasztó az egészben, hogy a Copa América mindvégig a szurkolók kirekesztése mellett zajlik. Hiába, Dél-Amerikában most tél van, ilyenkor tobzódnak a vírusok, közöttük a Covid nevű is…

Messi ráér a Copát követően foglalkozni a jövőjével. Igaz, Barcelonában már ez a téma. A hírek szerint a klub vezetői akár a fél csapatot hajlandóak eladni, csak hogy őt megtarthassák.

Copa América, negyeddöntők:

Kolumbia–Uruguay 0-0 – 11-esekkel 4-2

Argentína–Ecuador 3-0, gólszerzők: De Paul 40., L. Martínez 84., Messi 90+3.; kiállítva: Piero Hincapie (90+2., Ecuador)

Peru–Paraguay 3-3 11-esekkel 4-3, gólszerzők: Gustavo Gómez 21. – öngól, Lapadula 40., Yotun 80., ill. Gustavo Gómez 11., J. Alonso 54., Ávalos 90.

Brazília–Chile 1-0, gólszerző: Paqueta 47.

Az elődöntő párosítása:

Argentína–Kolumbia

Brazília–Peru

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.