Négy kupacsapatunkból három kiemelt lehet az európai porondon

A labdarúgó NB I 2019–2020-as kiírását megnyerő Ferencváros kiemeltként várja a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának sorsolását, és lassan eldől az is, mire számíthatnak Európa-liga-indulóink: az ezüstérmes Mol Fehérvár szintén kiemelt lesz, az európai porondon újonc Puskás Akadémia nem lesz az, míg a kupagyőztes Bp. Honvéd besorolása egyelőre nem ismert, de jó eséllyel a kispestiek kiemeltek lesznek. Kupacsapataink helyzetét a Nemzeti Sport járta körül.

Magyar Nemzet
Forrás: nso.hu2020. 06. 29. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a kiemelést az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) aktuális klubrangsora határozza meg, azt pedig az előző öt európai kupaidényben nyújtott teljesítmény. Mindhárom magyar csapatra érvényes: a leggyengébbeknek fenntartott előselejtezőben nem kell pályára lépniük, és a csoportkör eléréséhez négy akadályt kell sikerrel venniük – a koronavírus-járvány miatti rövidítés miatt a szokásokkal ellentétben négy egymérkőzéses párbajt.

A rangsor 122. helyén álló Mol Fehérvár – köszönhetően a 2018–2019-es idény El-csoportkörös szereplésének – 10,5 ponttal az egyik legerősebb mutatóval bír az eddig ismert mezőnyben, így biztosan kiemelt lesz az első sorsolásnál.

Az európai klubsorrendben holtversenyben a 256. helyen álló Bp. Honvéd a legutóbbi három kiírásban ott volt valamelyik európai kupasorozat selejtezőjében (egyszer a BL-ben, kétszer az El-ben), és bár a „lebegő” csapatok várólistáján találjuk a nevét, a 4 koefficienspont jó esélyt kínál arra, hogy az első körben kiemelt legyen. A Puskás Akadémia újonc, nincsenek európai kupaeredményei, így a magyar csapatnak adható legkisebb koefficienssel (2,575) vág neki a versenynek – természetesen nem kiemeltként.

A teljes cikk itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.