Negyedszer világbajnok az Egyesült Államok női válogatottja

A címvédő amerikai együttes nyerte meg a franciaországi női labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi, lyoni döntőben 2-0-ra legyőzte Hollandia csapatát.

Forrás: MTI2019. 07. 07. 19:59
null
A holland Lieke Martens (j) és az amerikai Kelley O'Hara a nõi labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Hollandia - Egyesült Államok mérkõzésen a Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok ezzel – rekordot jelentő – negyedik vb-címét szerezte meg.

Eredmény, döntő:

Egyesült Államok-Hollandia 2-0 (0-0)

Lyon, 57 900 néző, v: Frappart (francia)

gól: Rapinoe (61., büntetőből), Lavelle (69.)

A holland Lieke Martens és az amerikai Kelley O'Hara
Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino

A finálé esélyese egyértelműen az amerikai gárda volt, ám a holland csapat két éve az Európa-bajnokságon is meglepetést okozott, s ezúttal is arra készült, hogy felborítja a papírformát.

Az összecsapáson a holland fogadkozásokból nem sok minden valósult meg, a tengerentúliak az első perctől uralták a meccset, és végig nagy fölényben futballoztak. Igaz, az első félidőben az eredményen az amerikai dominancia még nem mutatkozott meg, 0-0-lal mentek az együttesek a pihenőre. A második félidőben viszont negyedóra elteltével előbb 11-esből – Megan Rapinoe tornán elért ötödik góljával – vezetéshez jutottak, majd hét perccel később Rose Lavelle szép bal lábas lövésével eldöntötték a meccset a tengerentúliak, akik akár több góllal is nyerhettek volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.