Nehéz volt kiszabadítani a vb-érmes sízőt a bukás után

Az osztrák Vincent Kriechmayr a szuperóriás-műlesiklás után a lesiklást is megnyerte a Cortina d'Ampezzó-i világbajnokságon. A csütörtökön ezüstérmes Romed Baumann a célba érés után bukott, és véresre horzsolta az arcát.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap rendezték meg Cortina d’Ampezzóban, az alpesi sí világbajnokságon a férfiak lesikló versenyét. A győztes a csütörtökön már egy aranyat begyűjtő osztrák Vincent Kriechmayr lett, aki egyetlen századmásodperccel előzte meg a német Andreas Sandert. A bronzérmet a szám 2017-es világbajnoka, a svájci Beat Feuz szerezte meg.

A szuperóriás-műlesiklásban ezüstérmet nyerő Romed Baumann ezúttal csak a 14. helyen zárt, ráadásul a célba érkezése után ijesztő balesetet szenvedett, és becsúszott az ütközések tompítására szolgáló ponyva alá.

Többek között versenyzőtársa, a holtversenyes negyedik helyen záró olasz Dominik Paris is azonnal Baumann segítségére sietett, akit sikerült kiszabadítani. A német versenyző véresre horzsolta az arcát (óvatosan kattintsanak a képre), de komolyabb baja nem esett.

A versenyen rajthoz állt a 2018 óta izraeli színekben versenyző magyar testvérpár is: Szőllős Barnabás 30., Szőllős Benjámin 34. helyen végzett a 34 célba ért síelőből.

A világbajnokság a tervek szerint hétfőn a férfi és a női kombinációval folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.