Nem a horvátok leptek meg minket, mi leptük meg saját magunkat

A játékosok szerint semmiféle váratlan húzással nem kedveskedett a horvát válogatott a 24-22-es vereség alkalmával péntek este a női kézilabda Európa-bajnokság első magyar érdekeltségű mérkőzésén. Danyi Gábor és Elek Gábor, a két kapitány úgy látja, mentálisan nem volt elég egységes a magyar válogatott, a rengeteg hiba mellett ez is elfogadhatatlan. Ki lehet kapni, de a lélektelen játék soha nem fér bele.

Magyar Nemzet
2020. 12. 05. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy mélyütés volt, fel kell emelni a fejünket, és tovább kell lépnünk. Biztos, hogy nem a játéktudásunk miatt kaptunk ki, mentálisan nem voltunk ott – értékelt a magyar válogatott online-sajótájékoztatóján Danyi Gábor társszövetségi-kapitány.

Kollégája, Elek Gábor is ugyanezen a véleményen volt. – Ez egy nem várt csapás! A horvát csapat jobban akarta a győzelmet, mint mi. Ez az, ami sokkolt bennünket. Az, hogy akaratban ennyire felülmúljanak minket, és ennyire elanyátlanodjunk, erre nem volt példa.

Tóvizi Petra sem érti, miért blokkolt le a válogatott a horvátok ellen
Fotó: Bo Amstrup / MTI/Ritzau/EPA

Egyértelműen a koncentrációs hiányosságok vezettek a vereséghez, és a szakmai stáb már okosabb, levonta a következtetéseket miután tegnap este a vereséget követően visszanézte a mérkőzés felvételét. – Koncentrációs hiányosságokra lehet visszavezetni, hogy 18 eladott labdánk volt, nyolc ziccert hagytunk ki, így nem lehet megnyerni egy mérkőzést. Keveset tudtunk megvalósítani abból, ami elterveztünk – mondta Elek.

A folytatásról, a holnapi Szerbia elleni meccsről is esett szó, egyöntetű a szakmai stáb véleménye, sokkal több kell, mint a horvátok ellen. – Nehéz meccs várható, ráadásul ők erőteljesebbek, mint a horvátok, küzdeni tudásban mindenképpen előre kell lépnünk, ha nyerni szeretnénk – fogalmazott Elek Gábor.

A Magyar Nemzet azt kérdezte a játékosoktól, Lukács Viktóriától, Tóvizi Petrától és Klujber Katrintól, hogy a horvát válogatott meglepte-e őket bármivel, s ha igen, akkor hogyan. Klujber szerint semmivel sem lepte meg őket az ellenfél, egész egyszerűen az történt, hogy ők vették át azt a stílust, amit nem lett volna szabad. Tóvizi Petrának a meglepetésről más jutott az eszébe: – Nem a horvátok leptek meg minket, mi leptük meg magunkat. Ennyi hibával még nem játszottunk.

Lukács elárulta, hogy nem volt sok videófelvétele a válogatottnak a horvátoktól, de ez nem mentség, hiszen eleve lehetett arra számítani, hogy milyen stílusban játszanak majd a magyar válogatott ellen. Majd levonta a következtetést. – Tudunk ennél sokkal jobban is játszani.

A Győr szélsője a holnapi Szerbia elleni meccsről is ejtett egy-két szót, főleg a horvátok által alkalmazott nyitott védekezés került terítékre. – Biztos megnézték azóta a mi meccsünket, és az is valószínű, hogy megpróbálják ellenünk a nyitott védekezést. Nekünk lesz időnk átbeszélni a taktikát, és azon leszünk, hogy megtaláljuk az ellenszert.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.