Nem csak a Juventus figyeli Szoboszlait

Két hete röppent fel a hír, hogy az RB Salzburg fiatal magyar középpályását figyeli a Juventus. A napokban bővült a lista.

Magyar Nemzet
2019. 02. 12. 10:39
Szoboszlai Dominik
Budapest, 2017. október 5. Szoboszlai Dominik a Magyarország - Olaszország U21-es labdarúgó felkészülési mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. október 5-én. A Guardian brit napilap 16-17 éves tehetségekkel foglalkozó összeállításában a világ 60 legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta a játékost. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem váltották meg a világot a hét végén a külföldön játszó magyar labdarúgók. például két gólpasszt is adott az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ittihad Kalba színeiben, ám a meccset korábbi csapata, az al-Vahda nyerte meg 4-2-re. Bese Barnabás a francia másodosztályú Le Havre-ba csak a 69. percben állt be, 1-1- lett a végeredmény Orleans-ban. A Bundesliga élvonalában csak a két lipcsei, és lépett pályára, gól nem született a Frankfurt elleni találkozón. Megyeri Balázs védte a görög Atromitosz kapuját, amely 1-0-ra legyőzte a Levadiakoszt. Gyurcsó Ádám a 84. percben állt be a Lokomotiva Zagrebet 2-1-re megverő Hajduk Splitbe, ezzel szemben Nagy Dominik 90 percet kapott a Wisla Plock ellen idegenben 1-0-ra diadalmaskodó Legia Warszawában. Korhut Mihály csapata, a görög Arisz Szaloniki tegnap este játszott, a válogatottban szóba kerülő többi futballistánk ezúttal nem kapott szerepet.

A 18 éves (képünkön) inkább a jövője miatt érdekes. Két hete röppent fel a hír, hogy az RB Salzburg fiatal magyar középpályását figyeli a Juventus. A napokban bővült a lista. A Sport Bild úgy értesült, hogy a Bayern München, az Arsenal, az Atalanta és az Inter is érdeklődik iránta. A játékos ára az olasz sajtó szerint tízmillió euró, konkrét ajánlat azonban még nincs. Szoboszlait a Salzburg tavaszra benevezte az Európa-ligára, tehát akár már csütörtökön, az El kieséses szakaszának rajtján is pályára léphet Bruggéban. Ebben a bajnoki idényben négyszer állt be csereként az élvonalban, a Salzburg fiókcsapatában, a másodosztályú Lieferingben pedig kilenc meccsen hat góllal és négy gólpasszal hívta fel magára a figyelmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.