Nem értek a nők nyomába

A magyar szempontból euforikus, ezüstéremmel zárult első nap után titokban abban reménykedtünk, hogy a férfiak megismétlik vagy legalábbis megközelítik a nők teljesítményét. Sajnos csalódnunk kellett, a váltók versenyében a Szabó, Kardos duó a 7., az Eb-bronzérmes Málits, Bereczki kettős pedig a 15. helyen végzett. Ma újra a nőkön a sor, az egyéni selejtezővel folytatódik a budapesti öttusa-vb.

2019. 09. 04. 11:48
null
Kardos Bencének (jobbra) sem ment a vívás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sárfalvi Péter is kilátogatott a Kincsem Parkba, a lovaglásra, sőt a korábbi nagy egyéniségek közül Mizsér Attila és Fábián László is a helyszínen követte a férfiak váltóversenyének eseményeit. Anno mindannyian nyertek Budapesten csapatban világbajnokságot, Mizsér és Fábián 1989-ben (utóbbi akkor egyéniben is), Sárfalvi 1999-ben.

A két magyar váltó ekkor már túl volt az első két tusán a Ludovika Arénában. Főleg a vívóeredmények láttán lehetett hiányérzetünk: a Szabó Illés, Kardos Bence páros a 15. helyről várta a folytatást. Az Eb-bronzérmes Málits István, Bereczki Richárd kettős pedig a 16. helyen állt a 19 csapatot felvonultató mezőnyben.

Jobban ment az úszás, főleg a Trion SC versenyzője, a junior Európa-bajnoki ezüstérmes Kardos remekelt: majdnem behozta társa, a Honvédot erősítő Szabó hátrányát, és összesítésben a negyedik helyen fejezte be az úszást a kettős. A fehérvári Málits és a honvédos Bereczki csak négy váltót előzött meg az uszodában.

Kardos Bencének (jobbra) sem ment a vívás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezután költözött a mezőny a Ludovikáról a Kincsem Parkba. A bónuszvívás magyar szempontból nem osztott, nem szorzott. A lovaglás viszont remekül sikerült (harmadik és ötödik hely). Így a kombinált szám előtt titkon abban reménykedtünk, hogy a remek futó hírében álló Kardos főszereplésével akár megcsíphetünk egy dobogós helyet. De ő gyengén lőtt, majd hiába vágtatott meggyőzően, csak egy párost tudott megelőzni, és ezzel hetedikként zárt Szabóval. A másik duó a 15. helyen fejezte be a versenyt, amelyet óriási fölénnyel nyert meg a német váltó, a koreaiak és a gyengén lövő oroszok előtt.

„Fiatal még a csapatunk, egyelőre szokniuk kell a felnőttmezőnyt. A vívás nem sikerült jól, ezen változtatni kell” – értékelt Martinek János szövetségi kapitány.

„Kicsit elizgultam a lövészetet a hazai közönség előtt. Sajnálom…” – mondta Kardos Bence.

Szerdán a női verseny selejtezőjében leszünk érdekeltek, közvetetten tehát máris az olimpiai kvótaszerzés lehetősége a tét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.