Nem feküdt le a románoknak a korábbi magyar kapitány csapata

A Montenegró elleni ötgólos román győzelemmel, a 29-24-es eredménnyel a két csapat kiejthette volna az Európa-bajnok Norvégiát a női kézilabdázók olimpiai selejtező tornáján. Nem így alakult, Románia csak három góllal nyert, így Montenegró és Norvégia jutott ki ebből a hármasból a tokiói olimpiára.

Magyar Nemzet
2021. 03. 21. 17:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai selejtező montenegrói csoportjában még minden elképzelhető volt a záró forduló előtt. Montenegró az első játéknapon hatalmas meglepetésre 29-24-re, öt góllal legyőzte a toronymagas favorit, Európa-bajnok norvég válogatottat. Szombaton Norvégia javított, a papírformának megfelelően nyert Románia ellen.

A korábbi magyar kapitány, Kim Rasmussen nem gondolt a norvégok kiejtésére
Fotó: Marcin Bielecki / MTI/PAP

A záró kör, a Románia–Montenegró mérkőzés előtt még minden nyitott volt: 29-24-es román győzelem esetén a két kelet-európai csapat kiejthette volna Norvégiát. Kim Rasmussen válogatottja végül kikapott a románoktól, de csak három góllal, 28-25-re. Jaukovics 9, az exgyőri Radicsevics négy gólt szerzett. A románoknál Neagu 12, a Győr leendő beállója, Pintea négy gólt dobott.

Montenegró mellett tehát Norvégia jutott tovább ebből a hármasból.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.