Nem fog duplázni az FTC

Dibusz korai kiállítása megpecsételte a Ferencváros sorsát a Vidi elleni Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágón, tehát a Fradi már biztosan nem duplázhat. Öröm a zöld-fehér ürömben, hogy a kis Fradinak becézett NB II-es Soroksár tizenegyesekkel elbúcsúztatta a Puskás Akadémiát.

Ch. Gáll András
2019. 04. 04. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidinek a Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágóra kiadott műsorfüzete „a tavasz egyik legjobban várt hazai összecsapásaként” aposztrofálta a tabellát a fehérváriak előtt nyolcpontos előnnyel vezető Ferencváros sóstói vendégjátékát. Ebből leszűrhettük a következtetést, melyik csapatnak volt fontosabb az összecsapás; hát persze hogy az első találkozót a Groupama Arénában meglepetésre 2-1-re megnyerő piros-kékeknek. Nem mintha a zöld-fehérek félvállról vették volna a csúcsrangadót; mindkét csapat legjobb összeállításában futott ki a Mol Aréna Sóstó gyepszőnyegére, 6202 néző előtt.

Még csak a hetedik percben járt a meccs, amikor megfogyatkozott az éllovas: Scsepovics középen kiugrott Hadzic átadásával, elfejelte a labdát a kifutó Dibusz mellett, amikor a kapus ütközött vele, és leterítette a szerb csatárt. Kassai játékvezető felmutatta Dibusznak a piros lapot. Bátorság kellett az ítélethez, nem biztos, hogy egy Kassainál kisebb presztízsű bíró meg merte volna húzni. Rebrovnak be kellett küldenie a cserekapust, Holczer Ádámot, s Leandrót áldozta fel.

Utána jó darabig nem történt semmi említésre méltó. A 33. percben a csereként beállt Hodzic végképp eldönthette volna a továbbjutás kérdését, de óriási helyzetben nyolc méterről fölé lőtt. Kisvártatva egy megítélt Vidi-szabadrúgás nyomán a látogatók rajongói a törzsfejlődésnek egy, az emberénél alacsonyabb fokán álló élőlényéhez hasonlították Kassait, majd az MLSZ is kapott a nézőtéri kritikából. Kassai úgy döntött, ebből ennyi elég, s lefújta a félidőt.

Dibusz – jogos – kiállítása megpecsételte a zöld-fehérek sorsát
Fotó: Mirkó István

A második játékrészt Varga Roland elképesztő helyzete vezette be, ami nehezen megmagyarázható módon kimaradt. Rebrov végső elkeseredésében Gorriarán helyére beállította Szignyevicset, hátha a nyurga fehérorosz center talál egy gólt. Vagy kettőt. Ám az 58. percben minden eldőlt. Nikolov elküldte gyufáért az egész Fradi-védelmet, majd higgadtan a jobb sarokba lőtt. 1-0, összesítésben 3-1. A Fradit az ág is húzta: Lanzafame és Haratyin összefejelt, utóbbinak valószínűleg eltört az orra, a bajnokesélyes kilenc emberrel fejezte be a meccset. De előbb még Milanov a 82. percben beállította a 2-0-s végeredményt, s az összesítésben 4-1-es továbbjutást.

További negyeddöntők: Soroksár–Puskás Akadémia 1-1, összesítésben 2-2, 11-esekkel a Soroksár jutott tovább; Honvéd–Budaörs 4-2, a Honvéd nyerte a párharcot 7-2-vel. A Debrecen már kedden bekerült a négy közé. Az elődöntő párosítása: Honvéd–Soroksár, Mol Vidi–Debrecen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.