Nem hibázta el a végét a Fradi

Véget ért az őszi szezon az NB I-ben, és az utolsó forduló nem hozott lényeges változást a tabellán. A kiesőjelöltek ugyan mind kiettek magukért, de éppen ezért nem javult egyikük helyzete sem. A 16. forduló zárómérkőzésén a Ferencváros Diósgyőrött nyerve szilárdította meg az első helyét.

2019. 12. 16. 15:42
null
Zubkovot és az őszi első helyet ünneplik a ferencvárosiak Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valahogy nem fekszik a Kaposvár játéka a Debrecennek. Egy hete azt írtuk, az NB I esedékes fordulóiról írt beszámolóink állandó eleme, hogy a Rákóczi már megint kikapott, most azonban ez a sorozat megszakadt, nyolc elveszített mérkőzés után a Kaposvár újra nyert, és ismét a Debrecen ellen. Igen, ismét, az élvonal újonca az első körben, augusztus 31-én a Nagyerdei Stadionban is győzni tudott, a jelek szerint a jóval erősebbnek tűnő Loki továbbra sem találja az ellenszert a Rákóczi játékára, amit újabb, meglehetősen simának tűnő 4-1-es veresége is bizonyít.

A kaposváriak ennek ellenére nem lehetnek felhőtlenül boldogok, mivel a riválisaik zöme sem maradt pont nélkül, így nemigen sikerült felzárkóz­niuk. A Zalaegerszeg Felcsúton gazdagodott három ponttal, miután a Puskás Akadémia egy vitatható kiállítás után a találkozó javát tíz emberrel harcolta végig, a Paks pedig egy potyagóllal fektette két vállra az ősz meglepetéscsapatát, a téli pihenőt a harmadik helyen megkezdő Mezőkövesdet. Osztermájer Gábor, a paksiak megbízott vezetőedzője saját maga mellett érvelve azt nyilatkozta a találkozó után, hogy vele öt bajnokin csaknem annyi pontot gyűjtött a csapat, mint a Szivics-éra tizenegy meccsén, mindenesetre a vezetőknek lassan el kell dönteniük, jövőre ki irányítsa a bennmaradásért küzdő együttes szakmai munkáját.

Zubkovot és az őszi első helyet ünneplik a ferencvárosiak
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A Mol Fehérvár nyerni tudott Kisvárdán, de így sem került közelebb a Ferencvároshoz a tabella tetején. A Fradi nem okozott csalódást az Európa-ligában, és a kettős terhelést jól bírva úgy előzi meg a fehérváriakat négy ponttal, hogy az első fordulóból elhalasztott debreceni mérkőzése miatt egy meccsel kevesebbet is játszott a vetélytársánál. Ezúttal a Diósgyőr volt a bajnoki címvédő áldozata, Zubkov szép, de nem feltétlenül védhetetlen szabadrúgásával győzött Miskolcon.

– Sok meccset nyertünk meg egy góllal, ami nagyon fontos, mert amikor nem ment a játék jól, akkor is tudtunk győzni, ez az első helyünk titka – foglalta össze a diósgyőri mérkőzés és az egész szezon tanulságait Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása az M4 kamerája előtt. Nem is lehetne vele vitatkozni.

NB I, 16. forduló

Diósgyőri VTK-Ferencváros 0-1 (0-1), Diósgyőr, 8311 néző, v.: Farkas. Gól: Zubkov (15.)

Honvéd-Újpest 0-0, Hidegkuti Nándor Stadion, 2937 néző, v.: Solymosi

Puskás Akadémia-ZTE 0-1 (0-0), Pancho Aréna, 1018 néző, v.: Iványi. Gól: Bobál G. (57.). Kiállítva: Hadzsiev (Puskás A., 14.)

Kaposvár-Debrecen 4-1 (2-0), Kaposvár, 1169 néző, v: Bognár. Gól: Balázs (10.), Nagy R. (45., 50.), Tömösvári (91.), illetve Adeniji (51.)

Paks-Mezőkövesd 1-0 (1-0), Paks, v.: Pintér. Gól: Windecker (11.)

Kisvárda-Fehérvár 0-2 (0-1), Kisvárda, v.: Berke. Gól: Rubus (42., öngól), Pátkai (47.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.