Nem hozott szerencsét csapatának a Paks születésnapos kapusa

Az utolsó negyedóráig állt a lábán a 41. perctől emberhátrányban játszó Paks az új Hidegkuti Stadionban. A hajrában három gólt rúgott az MTK, és ezzel el is döntötte a meccset, a Paks csak kapufáig és egy szépítő gólig jutott. Schön Szabolcs és Srđan Dimitrov gólt lőtt és gólpasszt jegyzett, a paksiak gólját Nagy Richárd szerezte.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 16:43
null
Farkas Ádám jogos döntése befolyásolta a mérkőzés alakulását Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két támadó szellemű csapat, az MTK és a Paks találkozója vezette fel a szombati meccsdömpinget a labdarúgó NB I-ben. Pénteken a Mol Fehérvár 3-0-ra legyőzte a Kisvárdát, ma két, az élboly felé igyekvő együttes feszült egymásnak az Új Hidegkuti Stadionban. A két csapat szeptember találkozott egymással legutóbb, az a mérkőzés paksi debütálásáról maradt emlékezetes. A másfél évtized után az első osztályba visszatérő szakember 4-0-s győzelmet ünnepelt.

A 16. forduló előtt a hazai pályán játszó MTK a 4., a Paks a 6. helyen állt, a két csapatot mindössze egyetlen pont választotta el a tabellán. Az MTK rengeteg alapemberét, sőt a vezetőedzőjét, Michael Borist is nélkülözte. Sérültek és hiányzók a Paks dolgát is megnehezítették: Böde és Hahn nem állhatott Bognár György rendelkezésére.

Srđan Dimitrovval nem mindig bírtak a paksi védők
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Eseménydús első félidőt produkáltak a csapatok, s ez még akkor is igaz, ha egyik oldalon sem volt kaput eltaláló lövés. Az iramra viszont nem volt panasz, az első játékrész legnagyobb helyzete Prosser Dániel nevéhez fűződött: a kispesti nevelésű támadót csapattársa, Mijovszi fejjel hozta játékba, de ő az égbe lőtte a labdát. A félidő hajrájában megfogyatkozott a Paks: megint az észak-macedón Mijovszki volt aktív: a vendégek kapuja felé vezette a labdát, amikor Hegedűs Lajos utolsó emberként elütötte. Farkas Ádám játékvezető azonnal kiállította a 33. születésnapját éppen szombaton ünneplő paksi kapust.

A meccset befolyásoló döntés
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A folytatásban alig változott valamit a játék képe: az MTK igyekezett kihasználni a létszámfölényét, de még sokat kellett várni a meccs első góljára. Az 58. percben egy szögletet követően összefejelt Szélpál, a paksiak védője és Miovszki. Előbbi eszméletlenül terült el a földön, hordágyon vitték le a pályáról.

A 75. percben megszerezte a vezetést az MTK: Schön Szabolcs nagyon pontosan ívelt át a hosszú oldalra, ahol Srđan Dimitrov várta a labdát, a szerb középpályás pontosan lőtt Holczer kapujába.

Öt perc múlva újabb góllal jelentkezett a hazai csapat: Dimitrov a gólja után kiosztott egy gólpasszt: Prosser ezúttal nem hibázott, higgadtan lőtt a kapuba.

Schön sem akart lemaradni a szerb csapattársa mögött: a gólpassza után gólt szerzett a hajrában. A csereként beállt Nagy Richárd a hosszabbításban szépített, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Győzelmével az MTK ideiglenesen fellépett a dobogó harmadik fokára, holnap a Puskás Akadémia egy esetleges mezőkövesdi sikerével visszaelőzheti a kék-fehéreket.

NB I 16. forduló

Pénteken játszották: Mol-Fehérvár–Kisvárda 3-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály. Gólszerzők: Bamgboye 8., 87., Petrjak 46.

Szombat: MTK Budapest–Paks 3-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Farkas Á.. Gólszerzők: Dimitrov (75.), Prosser (80.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.). Kiállítva: Hegedűs (Paks, 41.)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 17.00 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Budafok 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap: Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.30 (tv: M4 Sport), Újpest–Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.