Jégpálya lett a stadionjából, mára Újpestre költözött a Kisvárda

Ma három mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB I 21. fordulójában, a műsor: Puskás Akadémia–Paks, Kisvárda–ZTE, Honvéd–Budafok. A Kisvárda hiába játszana otthon, a pályája jelenleg alkalmatlan a futballra, a meccsre a fővárosban, a Szusza Ferenc Stadionban kerül sor.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 8:30
null
Kisvárda Forrás: Facebook/Kisvárda FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda pénteken arról tájékoztatott, hogy az Északkelet-Magyarországot érintő e heti extrém időjárási körülmények közepette a Várkerti Stadion játéktere nem alkalmas a mérkőzés megrendezésére. A játéktér alatt az országban egyedülálló módon hiába működtetik egész télen a pályafűtést, most ez sem volt elegendő. Kezdődött minden egy háromnapos esőzéssel, majd jött a szibériai hideg, olykor mínusz 17 Celsius fokos faggyal, majd a csütörtöki egész napos havazással és metsző széllel. A pályafűtés hiába olvasztja fel a pályán található, nem ritkán ötcentis jégréteg egy részét, a maradék jeget kézi erővel lehetetlen eltávolítani. Nem volt mit tenni, a kisvárdaiaknak albérlet után kellett nézniük, így esett a választásuk Budapesten a Szusza Ferenc Stadionra, s minderre a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága is rábólintott. Tegyük hozzá, a zalaegerszegi futballisták aligha bánják, hogy nem kell átutazniuk az egész országot.

Jégpálya lett a kisvárdai stadionból, itt bizony nem lehet futballozni
Fotó: Facebook/Kisvárda FC

A nap rangadóján a második helyen álló Puskás Akadémia a negyedik Paksot fogadja, a két csapat között négy pont van. Idén még egyik együttes sem szenvedett vereséget az NB I-ben. A Puskás Akadémia a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, pályaválasztóként november eleje óta veretlen, a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze egy gólt kapott, mégpedig a Ferencvárostól. A Paks négy bajnoki mérkőzést játszott eddig idén, két győzelem, két döntetlen a mérlege. A 360 játékperc alatt tizenegy gólt szerzett. S novemberben a tolnaiak otthon 6-2-re megnyerték a két csapat egymás elleni mérkőzését. Viszont Felcsúton bajnoki mérkőzést eddig csak egyszer, 2017-ben tudtak nyerni.

NB I, 21. forduló.

Pénteken játszották:

Újpest–Diósgyőr 1-0 (0-0), gólszerző: Mitrovics (60.)

Szombaton játsszák:

Puskás Akadémia–Paks 14.45

Kisvárda–ZTE 17.00

Honvéd–Budafok 19.30

Vasárnap játsszák:

Mezőkövesd–Ferencváros 14.30

Mol Fehérvár–MTK 17.00.

(Az M4 Sport mind az öt mérkőzést közvetíti.)

Az élcsoport állása: 1. Ferencváros 49 pont, 2. Puskás Akadémia 33, 3. Fehérvár 33, 4. Paks 29, 5. MTK 29.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.