Nem lesz verseny Marokkóban, a Hungaroringen rajtol a WTCR-szezon

Saját közönsége előtt vághat neki a címvédésnek Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese, miután a sorozat szervezői bejelentették, hogy az idén nem rendeznek versenyt Marokkóban, és az idény április végén a Hungaroringen rajtol.

Forrás: MTI2020. 02. 05. 20:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WTCR szerdai közleménye szerint a 10 fordulóból álló 2020-as szezonban Ausztria lesz az új helyszín a Salzburgringgel, míg a kínai Ningbóban szeptemberben sorra kerülő versenyhétvége időpontját két héttel későbbre tolták, a koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt pedig a promóter, a helyi szervezők és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) folyamatosan egyeztet.

A Hungaroringen sorra kerülő WTCR-hétvégén a gyorsasági kamion Európa-bajnokság mezőnye is csatlakozik a túraautósokhoz, így a közönség egy hétvégén láthatja versenyezni a mogyoródi Forma-1-es pályán Micheliszt, a WTCR másik magyar pilótáját, Tassi Attilát, valamint a kamionosok között kétszeres Eb-győztes Kiss Norbertet.

A túraautó-vk második fordulóját a németországi Nürburgringen rendezik májusban, majd Szlovákia és Portugália következik júniusban, aztán Spanyolországba és Ausztriába utazik a mezőny júliusban. Az augusztusi nyári szünet után szeptemberben Kínában, októberben a Koreai Köztársaságban, novemberben pedig Makaóban versenyeznek Micheliszék, az idény pedig december közepén Malajziában zárul.

tavaly 30 futamból ötöt megnyert, és végül 370 ponttal, 21 pontos előnnyel lett világkupa-győztes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.