Nem lesznek támogatott kerékpártúrák

Az érintett települési önkormányzatok legfontosabb feladata most a járványhelyzet helyi szintű kezelése – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Magyar Nemzet
2020. 03. 20. 17:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég kihirdette, most visszavonja az országhatáron átnyúló kerékpáros túrák megszervezését támogató pályázati kiírást az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Közölték: azért döntöttek így, mert bizonytalan, hogy megvalósíthatók-e az események, de főképp az az oka, hogy az érintett települési önkormányzatok legfontosabb feladata most a járványhelyzet helyi szintű kezelése.

A környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítését, a szomszédos országokkal, azok magyarlakta térségeivel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítését célzó „Kerékpárral 7 határon át” eseménysorozat támogatására április 6-ig pályázhattak volna az önkormányzatok vagy intézményeik, az egyesületek és a közalapítványok.

- A veszélyhelyzetben kihirdetett rendkívüli intézkedések miatt azonban egyetlen szervezettől sem várható el, hogy a májustól októberig tervezett eseménysorozat kapcsán felelős vállalásokat tegyen. A programok érdemi előkészítése az érvényben lévő határzárak, a rendezvények szervezésének tilalma miatt is gyakorlatilag lehetetlenné vált – fogalmaz a szaktárca közlése, amely szerint az idei programra szánt 28 millió forintos keretösszeget jövőre hasznosítják majd ugyanezen célokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.