Nem maradhat Kisvárdán a csapat házi gólkirálya

Magyar Nemzet
2019. 06. 17. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a csapatok zöme még nem kezdte el a felkészülést a következő idényre, nem telnek eseménytelenül a napok a magyar labdarúgásban. A legérdekesebb történet Kisvárdán zajlott, ahol Dajka Lászlót Miriuta László váltja a kispadon, és a klub megvált a házi gólkirályától, ráadásul nem mindennapos indokkal. A Kisvárda tavaly abszolút újoncként vágott neki a bajnokságnak, amelynek a végén sikerült kiharcolnia a bennmaradást. A sikerből jócskán kivette a részét Hor­váth Zoltán, aki harminc meccsen lépett pályára, ezekből kilencen szerzett egy-egy gólt – közülük hármat ezzel nyert meg a csapat –, és ő lett a legeredményesebb kisvárdai.

Ennek ellenére a klub nem hosszabbítja meg a szerződését, és erről Révész Attila sportigazgató ezt tette közzé a klub honlapján: „Vele a tárgyalások az ismert okok miatt húzódtak el eddig, vagyis azért, mert nála fennáll annak a reá­lis esélye, hogy belátható időn belül három évre jogerősen eltiltják futballpályafutása hivatásszerű gyakorlásától, amelynek megtörténte esetén az eltiltás azonnal hatályba léphet, és felelősen gondolkodva nem tehetjük meg, hogy ezt a kockázatot bevállaljuk, és a klubot akár már októbertől vagy novembertől nehéz helyzetbe hozzuk. Ennek ellenére egy tisztességes megállapodásra törekedtünk vele, de ez nem vezetett eredményre. Megértjük a játékos érvelését is, hiszen ebben a helyzetben számára csak egy külföldi szerződés lehet előnyös, azt ő is tudja, és el is mondtuk neki, hogy felelősen gondolkodó klubvezető Magyarországon aligha köt vele szerződést ebben a helyzetben. Nem lesz könnyű pótolnunk őt, de vannak kiszemeltjeink a posztjára.”

A 30 éves Horváth Zoltánt idén januárban a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy fogadási csalási ügyben találta első fokon bűnösnek. Az ítélet szerint szerint még az Eger játékosaként háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettét követte el, amiért egy év felfüggesztett börtönt kapott, és három évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. A játékos fellebbezett, ez halasztó hatályú, ezért játszhatott a tavasszal, ám várhatóan az ősszel megszületik a jogerős ítélet, és ez áll a Kisvárda döntésének a hátterében.

A kispadról felállított Dajka László egyébként marad a klubnál, arról viszont még egyeztet a vezetőkkel, hogy milyen pozícióban mi lesz a feladata. A keret zöme pedig együtt marad, amiről Révész Attila ezt nyilatkozta: „Az érvényes szerződéssel rendelkezők nálunk folytatják pályafutásukat, a lejárt szerződésű futballistákkal, így Brana Iliccsel, Rados Proticcsal, Anton Kravcsenkóval és Sztavrosz Cukalasszal pedig szóban megegyeztünk a folytatásról. Új játékosként érkezik hozzánk Csákvárról Baranyai Ádám, és néhány magyar futballistával is tárgyalásban állunk még.”

Ami pedig Horváth Zoltánt illeti, szerinte van érdeklődés iránta, és hamarosan eldől, hol folytatja a pályafutását. Feltéve, hogy folytathatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.