Nem ostobák a játékosok!

Újabb érdekes ötlet látott napvilágot arról, milyen feltételekkel is folytatódhat az angol labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette. Gordon Taylor, az angol profi labdarúgók szervezetének (PFA) ügyvezetője – korábban maga is hosszú éveken át első osztályú játékos – azt vetett fel a BBC-nek nyilatkozva, hogy a játékosok egyebek mellett rövidebb félidőket szeretnének.

Forrás: BBC2020. 05. 05. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban már több elképzelés került nyilvánosságra arról, milyen feltételekkel is folytatódhat a Premier League.

Ezek között 40 ezer teszt, ezen felül rendszeresen heti két ellenőrzés, szigorú orvosi protokoll, helyszínként tíz semleges pálya szerepel, ahol nem csupán zárt kapuk mögött, hanem a meccsekre esetlegesen összeverődő szurkolók teljes távolmaradása mellett játszanák le a mérkőzéseket akár öt cserével is.

Most újabb igényt ismerhettünk meg.

„Nem ostobák a játékosok! Az egészség és a biztonság az elsődleges” – jelentette ki Gordon Taylor a BBC Radio 4-nek nyilatkozva, megismételve a már említett javaslatokat is.

A Boltonban, a Birminghamben és a Blackburnben összesen tizenhat évet lehúzott – de a válogatottban egyszer sem szerepelt – egykori labdarúgó is amondó, a hosszú kihagyás és a szokásosnál is sűrűbbnek ígérkező menetrend miatt óvni kell a játékosok egészségét, ez indokolná az öt cserét és a rövidebb félidőket is.

A Premier League képviselői szerint a rövidített félidők ötlete egyelőre nincs terítéken, Rick Parry ligaelnök szerint sem tárgyaltak még erről, de azt is megjegyezte, „egyetlen kreatív ötlet megvalósítását sem szabad kizárni”.

Egyelőre nincs kitűzött dátum a bajnokság folytatásra, a június 8-i rajt tűnik a legvalószínűbbnek. Még 92 mérkőzést kell lejátszani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.