Nem tudta megszorongatni a Veszprém a PSG-t a BL-bronzmeccsen

Remek kezdés után egy elhúzódó gólképtelen időszak pecsételte meg a Veszprém sorsát a Paris SG elleni mérkőzésen. Lékai Máté nagyot játszott, kilenc gólt szerzett, de egyedül ő kevés volt a franciák ellen. A magyar csapat két vesztes meccsel zárta a Final Fourt.

Magyar Nemzet
2020. 12. 29. 19:35
EHF FINAL4 Men's Handball Champions League - Third Place Playoff - Telekom Veszprem HC v Paris St Germain Handball
Vuko Borozan elmaradt a várttól Fotó: Thilo Schmuelgen Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drámai csatában, hosszabbításban kapott ki hétfőn a Telekom Veszprém a német THW Kieltől a férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A másik ágon a Paris SG sokkal többet pihenhetett, és nem feltétlenül azért, mert hamarabb véget ért a Barcelona elleni mérkőzése, inkább a meccs forgatókönyve miatt. A francia csapatnak ugyanis semmi esélye sem volt a Barca ellen.

A két csalódott csapat feladata volt felvezetni az esti döntőt. Csak sejteni lehetett, milyen sok kedve volt ehhez a csapatoknak, nem véletlenül mondta a Kiel elleni vereség után Rodrigo Corrales, a Veszprém kapusa, hogy teljesen feleslegesnek tartja lejátszani a bronzmeccset. Szó mi szó, őt is meg lehetett érteni.

Manuel Strlek koronavírus-fertőzés, Ligetvári Patrik és Rasmus Lauge sérülés miatt maradt ki a Veszprém keretéből. a csapatkapitány volt az egyetlen magyar a csapatban.

Remekül kezdett a Veszprém, főleg Rodrigo Corrales parádézott a kapuban, mintha kottából olvasta volna a korábbi csapattársai lövését, még Mikkel Hansen hétméteresét is kivédte, a dán átlövő hibátlanul lőtte a heteseket a Barca ellen. Minden klappolt, Vuko Borozan és Omar Jahja pontosan lőtt, Lékai Máté bátran támadta a védőfalat, 7-4-re húzott el a Veszprém, és ekkor jött egy elhúzódó rövidzárlat támadásban, háromgólos előnyből lett villámgyorsan 9-7 oda. Hét percig volt képtelen a kapuba találni a magyar csapat. David Davis közben időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat, Kentin Mahé „kiszabadult a balszélről” és ő irányított, Petar Nenadić nem kapott lehetőséget. Védekezésben voltak gondok, az első negyedórában csak három gólt kapott a Veszprém, a következő tíz percben viszont tízet. A beálló semlegesítése nem sikerült, és akkor még ott volt az égimeszelő, a 214 centiméter magas lett óriás, Dainis Krištopāns. Az első félidőre alakult ki a legnagyobb különbség, 14-11-es francia vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

Vuko Borozan nem az élete meccsét játszotta
Fotó: Reuters/Thilo Schmuelgen

Dejan Manaszkov gólja, labdaszerzése vezette fel a második játékrészt. Lékai állt a csapata élére, de továbbra is nagyon dadogott a támadójáték, a védekezésről nem is beszélve. Jött Petar Nenadić, de érdemben nem tudott sokat hozzátenni a meccshez. Lékai és a kapuban Corrales volt kiemelkedően a két legjobb veszprémi. Prandi és Krištopāns is elkapta a fonalat, a párizsi lövők viszonylag pontosan céloztak, Corrales kevesebbszer találkozott a labdával a kapuban, mint a meccs elején. Gyakorlatilag mindkét oldalon megszűnt a kapusteljesítmény, kis túlzással ami kapura ment, abból gól is lett. Negyedórával a vége előtt négy góllal vezetett a PSG. Felcsillant a remény, emberhátrányban sikerült két gyors góllal szorossá tenni a meccset, de Karabatić lehűtötte a kedélyeket.

Davis kapuscserével próbálkozott: Corralest Cupara váltotta az utolsó bő tíz percre. A különbség nem csökkent, sőt, ötgólos hátránynál kérte ki az utolsó idejét a Veszprém. Petar Nenadić kapott még esélyt, de egy gyenge lövés és pontatlan passz után le is hozta az edzője. Eldőlt a meccs, az első félidőben elhúzódó gólképtelen időszaka után a Veszprém nem tudott újítani. Lékai Máté nagyot játszott, de rajta kívül nem volt stabil, megbízható teljesítmény a magyar csapatban. Enélkül nem is volt esély legyőzni a PSG-t.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, a harmadik helyért: Paris SG–Telekom Veszprém 31-26.

A döntőben a Barcelona a Kiellel játszik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.