Nem vallott szégyent Dárdai Pál a Bayern München ellen

Akárcsak múlt héten a negyedik helyezett Frankfurt otthonában, az éllovas Bayern München ellen is közel járt a pontszerzéshez a Hertha. Dárdai Pál csapata ugyan 1-0-ra kikapott a bajoroktól a Bundesliga 20. fordulójának nyitómeccsén, de egy megpattanó lövést leszámítva féken tudta tartani a bajor sztárcsapatot. Lewandowski tizenegyesből sem tudott betalálni, így kilenc bajnoki után először maradt gólképtelen.

Magyar Nemzet
2021. 02. 05. 22:02
DÁRDAI Pál
Berlin, 2021. február 5. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje csapatának a Bayern München ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. február 5-i mérkõzésén a berlini Olimpiai Stadionban. MTI/EPA/Getty Images pool/Boris Streubel Fotó: Boris Streubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti időponthoz képest fél órával korábban, este nyolc órakor kezdődött a Hertha–Bayern München meccs, mert a bajorok Berlinből utaznak tovább Dohába, a klubvilágbajnokságra. Talán már a találkozó utáni koronavírus-tesztre gondoltak a müncheniek, ezért került hamar ziccerbe a Hertha, de Lukebakio lövését Manuel Neuer lábbal védte.

A kezdeti vendégzárlatot követően csapata került bajba, Leroy Sanét buktatta a kapujából egy ütem késéssel kimozduló Rune Jarstein, a jogos tizenegyest azonban kihagyta, avagy a norvég kapus védett a 12. percben. Ami késett nem múlt: Kinsgley Coman távoli lövéséből, amely megpattant egy berlini védőn, megszerezte a vezetést a Bayern a 21. percben.

A hátrányt legjobb eséllyel a 89. percben egyenlíthette volna ki a Hertha, ám Matheus Cunha óriási ziccerben mellé emelte a labdát. Ezt leszámítva – sajnos – a leginkább említésre méltó esemény az volt, hogy 3926 nap után újra pályára lépett a Bundesligában Sami Khedira, akit a 81. percben küldött be Dárdai. A 33 éves világbajnok középpályás szerződtetését a Juventustól a hét elején jelentette be a Hertha.

A Bayern energiatakarékos győzelmet aratott Berlinben, így éllovasként nyugodtan utazhat a klubvébére, amelyen az egyiptomi Al-Ahli ellen kezd az elődöntőben hétfőn. A Hertha ugyanakkor a forduló végére az osztályozós, 16. helyre süllyedhet vissza a tabellán. Ehhez csak annyi kell, hogy a Bielefeld vasárnap legalább egy pontot szerezzen otthon a Werder Bremen ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.