Nem volt esélyünk az oroszok ellen

A csoportokból senki sem esik ki, de a torna olimpiai kvalifikációs esemény, hiszen az első helyezett kijut Tokióba. Ma 18.30-kor Kanadával zárjuk a csoportkört.

Ch. Gáll András
2019. 06. 06. 12:36
null
Szücs Gabriella (5) arcára írva a meccs minden keserve Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a könnyebbnek tűnő ágra került az FTC Telekom a férfivízilabda BL 56. kiírásának nyolcas döntőjében Hannoverben – a címvédő Olympiakosz mellett az évek óta a világ legjobbjának tartott Pro Recco is a másik oldalon küzd –, azért még véletlenül se becsüljük le a ma délutáni ellenfelet (16 óra, tv: M4 Sport), a 2016-os győztes Jug Dubrovnikot. A legutóbbi négy évben zsinórban horvát bajnokságot nyerő együttesben hemzsegnek a két évvel ezelőtti budapesti vb aranyérmesei. Edzőjük, Vjekoslav Kobescak pedig húsz évvel ezelőtt a Mladost Zagrebben klubtársa volt Varga Zsoltnak, a Fradi szakvezetőjének.

Ha Varga Dénesék ma túljutnak a Jugon, a pénteki elődöntőben a Barceloneta–Busto Arsizio meccs győztesével találkoznak. Apropó, Varga. A világ legjobbjának tartott ferencvárosi zseninek a Dinamo Moszkva ellen csuklóból lőtt varázslatos gólját találták a Facebook szavazói a BL legszebb góljának. A Fradi tegnap két tréninget tartott, s még ma délelőttre is tartogatott egy edzést, aztán jöhetett délután a Jug elleni negyeddöntő.

Szücs Gabriella (5) arcára írva a meccs minden keserve
Fotó: Mirkó István

Esélytelenül A Duna Arénában a hölgyek a világliga szuperdöntőjének második fordulóját játszották le. A csoportokból senki sem esik ki, de a torna olimpiai kvalifikációs esemény, hiszen az első helyezett kijut Tokióba. A kedden az amerikaiak ellen hibázó Gurisatti Grétát pihentette Bíró Attila szövetségi kapitány az oroszok ellen. Az első negyedet 4-3-ra megnyerték a vendégek, Keszthelyi ­Ritáék a kapufát forgácsolták. A folytatásban a különbség nőttön-nőtt, az oroszok a négygólos Prokofjeva vezérletével szétzilálták a mieinket, 14-9-re győztek. Ma 18.30-kor Kanadával zárjuk a csoportkört, jó lenne visszavágni a 2017-es vb-n elszenvedett 6-4-es vereségért.

Világliga szuperdöntő, 2. nap, A csoport: Ausztrália–Kanada 10-8, Olaszország–Hollandia 8-7; B csoport: Egyesült Államok–Kanada 15-4, Oroszország–Magyarország 14-9 (4-3, 3-1, 2-1, 5-4).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.