Német szakaszgyőzelem, csere az élen a Vueltán

A német Nikias Arndt nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszát, míg összetettben a francia Nicolas Edet vette át a vezetést.

Forrás: MTI2019. 08. 31. 21:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arndt a szökevénytársait lesprintelve végzett az élen a spanyol Alex Aranburu és a belga Tosh Van der Sande előtt a 166,9 kilométeres szombati etapon. A meglépő csoport több mint kilenc perccel a főmezőny előtt ért célba, ennek lett az eredménye, hogy a pénteken még éllovas kolumbiai Miguel Angel Lopez a harmadik helyre csúszott vissza.

Eredmények:

8. szakasz, Valls-Igualada, 166,9 km:

1. Nikias Arndt (német, Team Sunweb) 3:50:48 óra

2. Alex Aranburu (spanyol, Caja Rural) azonos idővel

3. Tosh Van der Sande (belga, Lotto-Soudal) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Nicolas Edet (francia, Cofidis) 32:16:24 óra

2. Dylan Teuns (belga, Bahrain-Merida) 2:21 perc hátrány

3. Miguel Angel Lopez (kolumbiai, Asztana) 3:01 p h.

Vasárnap Andorra la Vella és Cortals d'Encamp között hegyi befutóval 94,4 kilométer leküzdése vár a mezőnyre, amely összesen 3272,2 kilométert tesz meg a szeptember 15-i, madridi befutóig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.