Német sztárcsapat élére kerülhet Mourinho

Több világhírű tréner neve is felröppent a Bayern Münchennél, miután a labdarúgóklub vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel.

Forrás: MTI2019. 11. 04. 21:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német sajtó a lehetséges utódok közül a Manchester Unitedtől tavaly decemberben menesztett portugál Jose Mourinhót, a Juventustól nyáron távozott olasz Massimiliano Allegrit, az elmúlt szezon végén az RB Leipziget elhagyó német Ralf Rangnickot és a holland Erik ten Hagot nevesítette, aki korábban már dolgozott a Bayern második csapatával.

Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató nem kívánt a híresztelésekre reagálni, azt viszont leszögezte, hogy az új trénernek szüksége lesz mindarra, ami Kovacból hiányzott, azaz a taktikai jártasságra és a meghatározó játékosok támogatására.

A klub elöljárója beszélt a Hans Flick megbízott vezetőedzővel szemben támasztott elvárásokról is. Szerdán az Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen és szombaton a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón ugyanis Kovac eddigi segítője irányítja a csapatot.

- A közelmúltbeli eredmények nem feleltek meg az elvásároknak. A BL és a Bundesliga következő fordulójában egyértelműen győzni kell – közölte Rummenigge.

A Németországban született, horvát Kovac tavaly nyáron vette át a Bayern irányítását. Azóta a müncheniek egy-egy alkalommal megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát és a német szuperkupát is, a Bajnokok Ligája előző idényében viszont már a nyolcaddöntőben búcsúztak a későbbi győztes Liverpool ellen. A mostani szezon eddigi részében csupán három tétmeccset veszített a Bayern: a hazai szuperkupáért vívott mérkőzésen 2-0-ra kapott ki a Borussia Dortmundtól augusztusban, illetve a bajnokságban október elején 2-1-re alulmaradt a Hoffenheimmel szemben, szombaton pedig 5-1-re vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.