Németh Krisztián: A franciák nem becsültek le minket!

A 37-szeres válogatott csatár szerint győzelemmel felérő döntetlent ért el a válogatott Franciország ellen.

2021. 06. 20. 11:08
null
Németh Krisztián szerint az első gólig lesz izgalmas az angol–ukrán negyeddöntő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem tudom elképzelni, hogy a franciák lebecsültek volna minket, én úgy láttam, hogy a szervezett, alázatos játékunknak köszönhetően sikerült 1-1-et játszani a világbajnok ellen . Hozzáteszem, a mérkőzés képe alapján a magyar győzelem sem lett volna meglepő. A franciák nem nagyon tudtak velünk mit kezdeni, persze mindenki láthatta, hogy voltak lehetőségeik, helyzeteik, olykor szükségünk volt a szerencsére és Gula (Gulácsi Péter – a szerk.) bravúrjaira, de összességében megérdemelten szereztünk egy pontot. Lacikát (Kleinheisler László – a szerk.) választották a mérkőzés legjobb játékosának, valóban remekül futballozott, de szerintem vagy akár Gula is megérdemelte volna ezt a díjat.

A győzelemmel felérő döntetlennek számos összetevője van: a portugálok elleni meccshez képest a csapat többször védekezett magasan, már az ellenfél térfelén. Talán ennek köszönhetően maradt több energia a támadások építésére és befejezésére. A bemutatkozó mérkőzésből erőt meríthettek a srácok, telt ház előtt 84 percen keresztül pariban voltak az Eb-címvédő ellen. Szerintem azon a meccsen is megérdemelték volna a döntetlent, a portugálok elleni élményre a mentális felkészítésnél biztosan lehetett alapozni.

Abban nem vagyok biztos, hogy szövetségi kapitánynak a világbajnok franciák elleni döntetlen volt az eddigi legnagyobb trófeája a magyar válogatott élén. Hiszen hazai pályán emlékezetes mérkőzésen Izlandot győztük le az Eb-részvételért, korábban a vb-ezüstérmes Horvátország és Wales ellen is sikerült nyerni, de az biztos, hogy a franciák elleni meccsre még nagyon sokáig fogunk emlékezni.

Rossi érdeme, hogy megtalálta a csapathoz illő játékrendszert, a megsérült kulcsemberek, és Kalmár Zsolt hiányában is beillesztette a csapatba azokat a játékosokat, akikkel helyt tudunk állni az Európa-bajnokságon. beállítása és eddigi teljesítménye igazolja Rossi döntését. Egységes, jó csapatot alakított ki a kapitány.

A csoport zárótalálkozóján Németország ellen a magyar közönség energiája hiányozhat, de nem hiszem, hogy ez különösebben megzavarja a csapatot. A megsérült csapatkapitány, karaktere viszont nehezen pótolható. Jövő szerdán nyilván a Münchenben futballozó Németország az esélyes, de sportolóként csak úgy mehetnek fel a pályára a játékosok, hogy hisznek a győzelemben. Az Európa-bajnokság eddigi két magyar érdekeltségű meccsén is bebizonyosodott, hogy egy-egy mérkőzésen igenis lehet meglepetést szerezni a nagy csapatokkal szemben.

Én nem hasonlítanám össze a 2016-os Eb-n szereplő magyar válogatottat az ideivel. Idén sokkal komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal szemben kell helytállni, biztos vagyok abban, hogy Rossi biztosan más taktikát választana egy gyengébb képességű válogatott ellen. 2016-ban más minőségű csapatokkal, más taktikával játszottunk az Európa-bajnokságon. A két válogatott karaktere más, így nem látom értelmét az összehasonlításnak.”

...

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.