Németh Krisztián átérzi a klubváltás előtt álló Szoboszlai dilemmáját

Október elején kezdődött Németh Krisztián pályafutásának harmadik tengerentúli kalandja. A 31 éves csatár – maga mögött hagyva a felejthetőre sikeredett dunaszerdahelyi néhány hónapot – átigazolt a Columbus Crew-hoz. Úgy tudjuk, a szerződése meghosszabbítása, az egyéves opció életbe léptetése csak formaság, annak ellenére elégedett klubja az U20-as vb-bronzérmessel, hogy még nem harcolta ki a helyét a kezdőcsapatban. Németh szót ejtett az Eb-részvétel kiharcolásáról, és őszintén drukkol a jelenleg legkapósabb magyar labdarúgónak, Szoboszlai Dominiknak, hogy a rengeteg kecsegtető ajánlat közül ki tudja választani a neki leginkább megfelelőt.

2020. 12. 09. 11:35
Németh Krisztián
Szombaton az MLS nagydöntőjében játszhat az U20-as vb-bronzérmes csatár Fotó: Jose L. Argueta Forrás: ISI_Photos_Getty_Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Caleb Porter mindig is követte Németh Krisztián amerikai pályafutását, 2015. október 3-a óta különösen tiszteli a magyar támadót. Porter akkortájt a Portland Timbers edzőjeként kénytelen volt végignézni, amint Németh Krisztián a Sporting Kansas City mezében mindenkit kicselezve hatalmas szólóba kezd, és meg sem áll az ellenfél kapujáig. Az akcióból gól, a gólból az év gólja, a gólszerzőből Porter egyik kedvence lett. Az edző minden közös meccsélmény után váltott pár szót Németh Krisztiánnal, és rendre meg is jegyezte, hogy egy nap szívesen látná a csapatában.

Idén ősszel álltak úgy a csillagok, hogy a magyar csatár elfoglalta a helyét Porter csapatának a keretében. Igen, a keretében, egyelőre ugyanis nem a kezdőcsapat tagja a Columbus Crew-hoz október 5-én csatlakozó Németh Krisztián. – Nehéz bekerülni a csapatba, Porter ragaszkodik a jól bevált embereihez, és én ezt elfogadom. Korrekt, jó viszonyban vagyunk. Zardes élvez nála elsőbbséget, mivel én csak októberben érkeztem a Columbushoz, ezért ki kell harcolnom a helyemet – mondta lapunknak Németh Krisztián.

Németh keményen küzd a csapatba kerülésért
Fotó: ISI Photos/Getty Images/Jose L. Argueta

A 32. születésnapját január elején ünneplő csatár október 5-én írta alá a fél plusz egyéves szerződését az MLS-ben szereplő csapathoz. Azóta tizenegy meccset játszott a Columbus, Németh ötször volt a pályán, és egy gólt szerzett. Vasárnap este korábbi klubja, a New England Revolution ellen nem vetette be az edzője, de neki a kispadról is hatalmas boldogságot jelentett az 1-0-s győzelem a Keleti-főcsoport döntőjében. – Nagyon örültünk a sikernek. De nemcsak én, hanem az az ezerötszáz néző is, akit beengedtek erre a meccsre. Jó volt végre meccshangulatban nézni a többieket, még akkor is, ha ezúttal nem kaptam lehetőséget – mesélte Németh. – A szombati nagydöntőn, a címvédő Seattle Sanders ellen hatezer ember lehet a stadionban. Aztán nem tudom, mi lesz, állítólag kezd belobbanni a járvány. A következő szezon kezdete is lóg a levegőben. Talán csak januárban döntenek arról, hogy elcsúsztatják a bajnokság rajtját februárról márciusra.

A járványhelyzet miatt Németh még nem szakított időt az Ohio állambeli Columbus felfedezésére, így legalább volt ideje követni a labdarúgó-válogatott őszi menetelését. – Gratuláltam a srácoknak, megérdemelten harcolták ki az Eb-részvételt. A szerencse is mellénk szegődött, és volt egy jó Szoboszlaink. Dominik jó mentalitású, érett srác, és még mindig csak húszéves. Remélem, jó döntést fog hozni a pályafutásával kapcsolatban. Olvastam, hogy a sajtóban összehozták egy-két nagy csapattal. Nehéz ilyenkor nemet mondani, én már csak tudom, 2007-ben, 18 évesen elfogadtam a Liverpool ajánlatát. Szóval nem könnyű a választás, de ha az adott sztárcsapat éppen olyan posztra keres embert, ahol Dominik a legjobban feltalálja magát, és az edző is ragaszkodik a szerződtetéséhez, akkor meggondolandó, hogy egy nagyobb lépcsőfokot ugorjon. Drukkolok neki, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg – biztosította támogatásáról a Salzburg játékosát Németh Krisztián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.