Németh Nándor rosszul lett az Eb-n, csaknem összeesett

Látszik az eredményeken, hogy munkából érkeztek az úszók a budapesti Európa-bajnokságra, de így is kiadnak magukból mindent. Jó példa erre a 100 gyorson a legjobb magyarként továbbjutó, Milák Kristófot is felülmúló Németh Nándor esete, aki a rosszullétéről mesélt. Milák 200 pillangón is megkezdte a versenyzést, amelyen világrekorderhez méltón az első helyen került a középdöntőbe.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 11:30
Hatalmasat hajrázott a befejező emberünk
Hatalmasat hajrázott a befejező emberünk Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szempontból a férfiak 100 méteres gyorsúszása volt a ma délelőtti előfutamok egyik érdekes száma az Eb-n, hiszen négy magyar állt rajthoz a tíz előfutamban, s ott volt köztük is, aki a márciusi ob-n megdöntötte Németh Nándor országos csúcsát. Ezúttal nem sikerült a húszéves klasszisnak hasonlóan nagyot úsznia, ugyanis nem jutott be a délutáni elődöntőbe, mert két magyar is gyorsabb volt nála.

Németh Nándor a hetedik (48,38), Szabó Szebasztián (48,59) a kilencedik helyen jutott tovább 100 gyorson a középdöntőbe, ami egyúttal azt is jelentette, hogy Milák (48,72), illetve Shane Tusup tanítványa, Holoda Péter (49,50) kiesett.

Németh Nándor visszavágott Miláknak 100 gyorson Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Ez jobb úszás volt, mint a tegnapi a váltóban – fogalmazott Németh Nándor, a legjobb magyar. – Akkor meg kellett éreznem, milyen, amikor igazán erősen elkezdem a távot, most viszont jobban tudtam jönni a végén is. Tegnap voltak gondjaim az úszás után, az ájulás határán táncoltam, ötven percet feküdtem, mert összeestem volna, ha felállok. Ma kicsit összekaptam magam, délután, remélem, jobbat is tudok úszni.

Hamarosan következett a nap talán legjobban várt előfutama, a férfiak 200 pillangója, amelynek Milák Kristóf a világcsúcstartója, de mellette rajthoz állt az olimpiai bronzérmes, Eb-második és az ifjúsági olimpiai bajnok, kétszeres Eb-ezüstérmes Biczó Bence is. Utóbbi elmaradt a márciusi ob-n úszott idejétől, akkor 1:58,07-re volt képes, most csak 1:58,73-ra, amellyel nem jutott tovább.

Kenderesi ugyancsak lassabb volt az ob-s idejénél, kereken egy másodperccel, de a mostani 1:57,02 is elég volt neki a továbbjutáshoz a kilencedik helyen a középdöntőbe. Ugyanide Milák a legjobb idővel kvalifikálta magát (1:54,38), tehát bármennyire is munkából érkezett az Eb-re, fő számában most sem hagyta közel kerülni a riválisokat.

A program 18.00-tól folytatódik a Duna Arénában a középdöntőkkel, illetve ma rendezik a női 800 gyors fináléját is, amelyben Késely Ajna az előző Eb ezüstérmeseként dobogóeséllyel áll rajthoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.