A német sztár kiakadt az arcpirító vereség után

A tegnapi vb-selejtezők bombameglepetése Németországban született, ahol Észak-Macedónia 2-1-es győzelmet aratott. Az Európa-bajnokság után leköszönő német szövetségi kapitány továbbra is kerüli Thomas Müller visszahívásának a kérdését, miközben a válogatott sztárja, Ilkay Gündogan nem leplezte a csalódottságát.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 9:10
Joachim Löw
A következő hónapokban még biztosan Joachim Löw fog ülni a németek kispadján Fotó: MTI/EPA/David Hecker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás Németország Andorrájának nevezni a tegnapi vereséget, hiszen legalább olyan kellemetlen volt Joachim Löw válogatottjának az Észak-Macedónia elleni fiaskó, mint a Bernd Storck vezette magyarnak az andorrai 2017-ben, ugyancsak vb-selejtezőn. Volt is olyan német sztár, aki keményen fogalmazott a kudarc után.

– Ennek nem szabadott volna megtörténnie – kezdte a Manchester City középpályása. – Úgy éreztem, hogy az észak-macedónok kétszer jutottak el a kapunkig, és két gólt szereztek. Ez túl könnyű. Ilyen nincs. Egyik gólnál sem néztünk ki jól, középen mindkétszer teljesen üresen volt az ellenfél. Ilyen nem történhetne meg. Nem tudok túl sok mindent mondani.

Joachim Löw ugyanakkor nem esett kétségbe, noha rövid időn belül ez már a második kínos veresége volt, novemberben Spanyolországban 6-0-ra kaptak ki a Nemzetek Ligájában. Az arra vonatkozó kérdést is elhárította, eljött-e az ideje annak, hogy a kiváló formának örvendő (Bayern München) és Mats Hummels (Dortmund) visszatérhessen a csapatba a 2018-as száműzésük után.

– Egy meccs alapján nem lehet megválaszolni ezt a kérdést – jelentette ki Löw a Sky Sportsnak. – A döntést csak májusban hozzuk meg. Át kell gondolnunk, mit csinálhatnánk jobban, de nem szabad elveszíteni a hitünket, az erősségeinkre kell koncentrálnunk. Még mindig lehet egy jó Európa-bajnokságunk, csak kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Sok mindent át kell gondolnunk, mindent újra leellenőrzünk.

Mint ismert, a német válogatottat szövetségi kapitányként 2006 óta irányító Joachim Löw a nyári Eb után távozik a posztjáról, az utódja egyelőre nem ismert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.