Nemrég még a Real Madridban futballozott, most csődbe ment

Bíróság mondta ki, hogy Royston Drenthe csődbe ment. A pályafutása alatt a Real Madridban lépett pályára legtöbbször, 65-ször a holland szélső, aki tíz évvel ezelőtt Európa egyik nagy tehetségének számított, és 2008-ban spanyol bajnok volt. Elárulta, hogy az anyagi helyzetéről fogalma sincsen, és abban bízik, azért lesz érvénytelen a bírósági ítélet, mert az ügyvédje szabadságon volt.

Magyar Nemzet
2020. 12. 03. 18:14
Royston Ricky Drenthe
Real Madrid's Argentinian forward Gonzalo Higuain (R) celebrates after scoring with teammate Dutch defender Royston Ricky Drenthe during their Liga football match against Getafe at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 21, 2009. Real Madrid won 3-2. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP) Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 2007-ben a Real Madrid 14 millió euróért megvette a Feyenoordtól Royston Drenthét, a holland szélső a nemzetközi futball egyik legnagyobb tehetségének számított. Azon a nyáron megnyerte az U21-es Európa-bajnokságot hazája korosztályos válogatottjával, ráadásul őt választották meg a torna legjobb játékosának. Drenthe még mindig csak 33 éves, ebben a korban helye lehetne valamelyik topligában, mégis csak a holland harmadosztályban szerepel, a Kozakken Boysban. Ha a félresiklott pályafutása nem lenne elég, most még csődbe is ment, amelyet a bredai bíróság mondott ki hivatalosan.

Drenthének szép pillanatai is voltak a Real Madridban – Fotó: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Drenthe nem volt jelen az ítélethirdetésnél, de a holland Voetbalzone-nak elárulta, hogy abban bízik, a döntés nem jogerős, hiszen az ügyvédje szabadságon volt, amikor kimondták. – Fogalmam sincs a bevételeimről és a kiadásaimról, nem igazán tudom, hogy működnek ezek a dolgok, de ha arról van szó, amire gondolok, akkor ez az egész nem is olyan fontos. Mindig nagyító alatt voltam, de ez az ügy is megoldódik majd – árulta el Drenthe.

A holland labdarúgó korábban kijelentette, hogy 3,2 millió fontot (csaknem 1,3 milliárd forintot) veszített azzal, hogy a biztatóan indult karrierje érdemi része idő előtt véget ért. A Real Madridban 2007-es érkezése után három idényt töltött el, és az első kettőben még 18, illetve 20 bajnokin pályára lépett, ám az utolsóban, talán éppen a szélre szerződtetett érkezése, valamint a sokat fejlődött Marcelo miatt már csak nyolcszor játszott a La Ligában. Ezután többször kölcsönadták, és bár a 2011–2012-es idényben még 21 Premier League-mérkőzésen futballozott az Evertonban, de utána Oroszországba igazolt rövid időre, aztán végérvényesen megindult a lejtőn.

2016-ban döntött úgy, hogy a futballból kilépve rappernek áll, és a Roya2Faces művésznévvel kezdett fellépni. Még a labdarúgásban szerzett hírnévvel megtámogatva sem indult be a zenei karrierje, YouTube-csatornájának alig több mint kétezer feliratkozója van. Nem csoda, hogy két év szünet után, 2018-ban muszáj volt visszatérnie a labdarúgáshoz, amikor a holland másodosztályú Sparta Rotterdam szerződtette. 32 meccsen öt góllal és hat gólpasszal segítette a csapat feljutását az élvonalba, ezután azonban nem hosszabbították meg a szerződését, és azóta a Kozakken Boys játékosa.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.