A 95. percben jött az egyenlítés a világbajnokok összecsapásán

A labdarúgó Nemzetek Ligája 2020/21-es idényének első, csütörtöki játéknapja rögtön hozott egy nagy rangadót, amelyen két korábbi világbajnok csapott össze: az A divízió 4. csoportjában Stuttgartban a németek és a spanyolok. Úgy nézett ki, hogy a meccset a házigazda megnyeri 1-0-ra Timo Werner góljával, de a 95. percben José Luis Gayá egyenlített.

Magyar Nemzet
2020. 09. 03. 22:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetek Ligája jó lehetőség a kísérletezésre, ezt mutatja, hogy a házigazdánál Joachim Löw szövetségi kapitány a keretébe csak két játékost hívott be a Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchenből: a sérülése után nemrég visszatért Niklas Sülét és a Manchester Citytől nyáron szerződtetett Leroy Sanét. Ugyanakkor három újonccal is számolt: a Hoffenheim kapusa, Oliver Baumann, az Atalantában légióskodó hátvéd Robin Gosens és a mönchengladbachi támadó középpályás Florian Neuhaus is meghívót kapott. Löw a találkozót megelőző sajtótájékoztatón már bejelentette, hogy Gosens kezd is a spanyolok ellen, a kapuba Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) áll be, és sokat vár a csapatkapitány Toni Kroostól (Real Madrid).

Luis Enrique, a spanyolok szakvezetője bejelentette, hogy náluk az újonc Adana Traoré (Wolverhampton) vírustesztje a hét elején kétes eredményt hozott, ezért nem kockáztatták meg a németországi utazását, ugyanakkor elképzelhető, hogy vasárnap Valdebebasban már bevethető lesz az ukránok ellen. Ugyancsak kikerült a keretből Marcos Asensio, a Real Madrid csatára is, aki az edzőtáborban térdsérülést szenvedett. A spanyol keretben Traoré mellett még hét újoncra (!) bukkanhattunk, az új fiúk névsora: Unai Simón (Bilbao, kapus), Eric García (Manchester City), Sergio Reguilón (Sevilla), Mikel Merino (Real Socieadad), Óscar (Sevilla), Ansu Fati (Barcelona) és Ferran Torres (Manchester City).

A németek Trapp – Kehrer, Süle, Rüdiger, Gosens – Emre Can, Kroos – Draxler, Gündogan, L. Sané – Werner, a spanyoloknál pedig De Gea – Carvajal, S. Ramos, P. Torres, Gaya – Fabian Ruiz, Busquets, Thiago Alcantara – J. Navas, Rodrigo, Ferran Torres volt a kezdőcsapat, vagyis Luis Enrique is egy újoncot vetett be, Ferran Torrest.

Az első negyedórában De Geának két nagy védése is volt Kehrer fejesénél és Draxler közeli lövésénél, de a spanyolok előtt óriási lehetőség adódott, a 14. percben a kilépő Rodrigo a 16-os kívülre kifutó Trapp mellett is elhúzta a labdát, de addig botladozott, amíg a kapus becsúszva szerelte. Majd De Geának Sané életerős lövését kellett hárítania. Az első játékrész második felére már kevesebb helyzet jutott, az utolsó percben Trapp lábbal védte Rodrigo lövését.

A második félidőre a 35 éves Jesús Navas helyére beszállt a 17 éves Fati, aki a spanyol válogatott történetének harmadik legfiatalabb játékosa lett. Az 51. percben azonban a németek szerezték meg a vezetést, egy kontratámadás során Gosens tette balról be középre a labdát, Timo Werner megtolta magának, és 15 méterrel a jobb alsóba küldte (1-0). A spanyolok többet birtokolták a labdát, helyzetekig azonban nem igazán jutottak, a legnagyobb veszélyt Thiago alig célt tévesztett bombája jelentette. Luis Enrique Merinót, a 70. percben pedig az utolsó cserelehetőségét kihasználva Óscárt is pályára küldte, vagyis a spanyoloknál ekkor már négy újonc volt a pályán. S a 90. percben éppen az egyikük, Fati befejelt egy jobb oldali beadást, de közben Sergio Ramos lebirkózta a németekhez csereként beállt Matthias Gintert, így ezt a gólt nem adták meg. Ám a vendégek az utolsó lehetőségüket kihasználták, a 95. percben Ferran Torres beadása után a kapu előtt Rodrigo lefejelte a labdát, José Luis Gayá, a Valencia védője pedig két méterről berúgta (1-1). A németek igencsak bosszankodhatnak...

Nemzetek Ligája, 1. forduló, a csütörtöki eredmények:

A divízió:

4. csoport:

Ukrajna–Svájc 2-1 (1-1)

Németország–Spanyolország 1-1 (0-0)

B divízió:

3. csoport:

Törökország–Magyarország 0-1 (0-0)

Oroszország–Szerbia 3-1 (0-0)

4. csoport:

Bulgária–Írország 1-1 (0-0)

Finnország–Wales 0-1 (0-0)

C divízió:

3. csoport:

Moldova–Koszovó 1-1 (1-0)

Szlovénia–Görögország 0-0

D divízió:

1. csoport:

Feröer-szigetek–Málta 3-2 (1-1)

Lettország–Andorra 0-0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.