Neymar és Vinicius is meghívót kapott a brazil labdarúgó-válogatott keretébe

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Neymart és Vinicius Juniort is meghívta a szeptemberi felkészülési találkozókra.

Forrás: MTI2019. 08. 16. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain támadója, sérülés után hiába csatlakozott nyár elején a hazai rendezésű Copa Americára készülő brazil kerethez, mert újra megsérült, így kihagyta a tornát, amelyet így végül nélküle nyert meg Tite csapata. Bár a PSG már két összecsapást játszott a szezonban, a 27 éves Neymar egyiken sem lépett pályára. A sportsajtó napok óta arról ír, hogy a 97-szeres válogatott csatár visszatér a spanyol élvonalba, mert volt klubja, az FC Barcelona, illetve a Real Madrid is érdeklődik utána.

A Real Madrid 19 éves tehetségét, Vinicius Juniort másodszor hívták meg a brazil keretbe, de a márciusi invitálásnak sérülés miatt nem tudott eleget tenni.

Meghívót kapott továbbá Fabinho, akit annak ellenére nem válogattak be a Copa America-keretbe, hogy angol klubjával, a Liverpoollal megnyerte a Bajnokok Ligáját. A csapat kapitánya, Dani Alves immár új egyesületét, a Sao Paulót képviseli a keretben.

Ezúttal sérülés miatt maradt ki az első számú kapus, (Liverpool), az eltiltott csatár, (Manchester City), illetve szakmai döntés miatt a balhátvéd Marcelo (Real Madrid).

Brazília szeptember 6-án Kolumbiával játszik Miamiban, majd négy nappal később Peruval Los Angelesben. A brazil válogatott legutóbb éppen a peruiakkal találkozott, akiknél a Copa America döntőjében 3-1-re bizonyult jobbnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.