Neymar leterítheti maga elé az elvárt vörös szőnyeget

Hiába tartják számon a világ legjobb labdarúgói között, Neymar egyre inkább a balhéival kerül a figyelem középpontjába. A PSG brazil futballistája alighogy visszatért sérüléséből, megint piros lapot kapott fontos rangadón.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 10:30
Neymar
Forrás: Icon Sport via Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germainnek összehasonlíthatatlan jobb pénzügyi lehetőségei vannak, mint bármelyik másik francia labdarúgócsapatnak. Az elképesztő összeg felhasználásával összerakott keret fő csillaga a világ legdrágább futballistája lehetne, de ettől egyre messzebb kerül.

A PSG a legutóbbi nyolc bajnoki kiírásból hetet megnyert, többször valódi rivális nélkül. Idén már a Marseille és Saint-Étienne francia rekordjának (tíz bajnoki cím) beállításáért játszik a fővárosi csapat, azonban hosszú évek óta nem volt ilyen szoros a verseny a Ligue 1 trófeájáért, a PSG mellett a Lille, a Lyon és a Monaco is teljesen reális esélyekkel rendelkezik a bajnoki címre.

Éppen ezért volt nagyon fontos a szombati PSG–Lille találkozó, amelyet a vendég csapat a kanadai Jonathan David találatával 1-0-ra megnyert. Neymar pedig nemcsak segíteni nem tudott együttesének, hanem a hajrában összeakaszkodott Tiago Djalóval, amiért mindketten piros lapot kaptak.

Az eltiltás hosszát befolyásolhatja, hogy Neymart az öltözőfolyosón vissza kellett fogni, nehogy ismét nekiessen a portugálnak.

Neymar számára legutóbbi tizenhárom francia bajnoki meccséből immár a harmadik ért véget kiállítással. Úgy tűnik, a vörös szőnyeget, amelyre viselkedése alapján feljogosítva érzi magát, a piros lapokból saját magának készítheti el.

A PSG a vereséggel hárompontos hátrányba került a Lille mögött, mindössze hét fordulóval a zárás előtt. Hogy Neymarra meddig nem számíthat a bajnokságban, az még kérdéses. A Bajnokok Ligájában viszont hamarabb törleszthet csapata felé a brazil, ha jó teljesítménnyel rukkol elő a címvédő Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.