Messi ellen talán nem, de Messivel még játszhat Neymar

Le kellett cserélni Neymart, a Paris Saint-Germain brazil világsztárját a szerdai, Caen elleni Francia Kupa-mérkőzésen. Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője szerint játékosa kevés védelmet kap a játékvezetőktől. Veszélybe került a brazil világsztár szereplése a jövő heti Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőn.

Forrás: NSO2021. 02. 11. 10:25
Ligue 1 - Paris St Germain v Olympique de Marseille
Neymar játéka kérdéses a Barca elleni meccs előtt Fotó: Gonzalo Fuente Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG szerdán 1-0-ra nyert a másodosztályú Caen vendégeként, ezzel bejutott a legjobb 32 közé a Francia Kupában. Neymart a 60. percben váltotta, miután a 29. életévét nemrég betöltő brazil futballistát ápolni kellett, s nem tudta folytatni a játékot. Mauricio Pochettino a meccs utáni nyilatkozatában elárulta, hogy Neymarnak a combközelítő izma sérült meg. – Egyelőre nem tudok részletes tájékoztatást adni, meg kell várnunk az orvosi jelentést – mondta az Eurosport kamerái előtt Pochettino sérüléséről. – Franciaországban ezek a körülmények megszokottak. Így volt ez az Angers, a Marseille és a Lorient elleni mérkőzésen is. Elkerülhetetlen. Nem akarok az ellenfelek stílusáról beszélni. Úgy érzem, a játékvezetők kevés védelmet nyújtanak, de ez nem csak a Caen elleni találkozón volt így.

Egyelőre késik a két világklasszis párharca
Fotó: Reuters/Albert Gea

A PSG február 16-án, jövő kedden Neymar előző klubjával, a Barcelonával csap össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Camp Nouban. Kérdés, a brazil támadó pályára tud-e lépni a katalánok ellen. Neymar októberben ugyancsak combsérülés miatt hagyott ki meccseket, majd decemberben a bokája miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. A Barcával 2015-ben BL-t nyerő klasszis a mostani idényben 17 tétmérkőzésen összesen 13 gólt szerzett, és öt gólpasszt adott.

A párharc érdekessége, hogy a francia lapok szerint a PSG hevesen udvarol Lionel Messinek, a Barcelona csapatkapitánya a nyáron, szerződése lejártával Párizsba igazolhat. Ahol újra egy csapatban futballozhat a korábbi barcelonai Neymarral.

A PSG-t érzékenyen érintené Neymar esetleges kiesése a barcelonai találkozó előtt: a francia csapat nem számíthat Ángel Di Maríára, az argentin szélső a vasárnapi, Olympique Marseille elleni bajnoki összecsapáson sérült meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.