Nézők nélkül – október végéig nincs enyhítés a Bundesligában

A hatóságok döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt október végéig biztosan nem lehetnek nézők a német labdarúgó-mérkőzéseken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 11. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga előző idénye több mint két hónapos szünet után, május közepén indult újra, és július elején ért véget zárt kapuk mögött. A liga (DFL) azt remélte, a hatóságok lehetővé teszik a szurkolóknak, hogy bizonyos feltételek mellett ismét látogathassák a meccseket, ám a szövetségi és a tartományi egészségügyi miniszterek elutasították a javaslatot a fertőzések számának növekedése miatt.

Indoklásul közölték, hogy minden eseményt betiltottak október végéig, s ezalól a labdarúgó-mérkőzések sem jelentenek kivételt. Hozzátették, hogy a helyi egészségügyi szervek manapság elsősorban a kontaktkutatással, az iskolakezdéssel és a nyaralásból visszatérőkkel vannak elfoglalva.

„Ébernek kell maradnunk. Szurkolók ezrei a stadionokban? A jelenlegi helyzetben ez rossz jel lenne” – írta közösségi oldalán Jens Spahn egészségügyi miniszter. A tárcavezető rámutatott, hogy az elmúlt napokban ismét megnövekedett a koronavírusos esetek száma Németországban, és figyelmeztetett, hogy nem vállalhatnak felesleges kockázatot.

A DFL egy héttel ezelőtti közgyűlésén az első és a másodosztály 36 klubja elfogadta a nézők visszatérésének feltételeit: döntésük szerint vendégszurkolók egyetlen mérkőzésen sem lehetnek, alkoholt nem lehet árulni és fogyasztani a stadionokban, a drukkerek nem használhatják az állóhelyi szektorokat, és minden klubnak nyilvántartást kell vezetnie a jegyvásárlókról. Ezt a javaslatcsomagot utasították most vissza az egészségügyi miniszterek.

A következő idény szeptember 18-án kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.