Wengert lehazugozta, Henryt csendre intette, most visszavonult

Megerősítette a visszavonulását Nicklas Bendtner, aki olyan klubokban játszott, mint az Arsenal és a Juventus. Mégsem ezért vagy a dán válogatottban teljesített 81 meccse miatt emlékeznek rá sokan, hanem azért, mert a botrányai száma vetekedett a góljai mennyiségével.

Magyar Nemzet
2021. 06. 03. 13:02
null
Denmark's striker Nicklas Bendtner celebrates after scoring their fifth goal from the penalty spot during the FIFA World Cup 2018 qualifying football match, second leg, between Republic of Ireland and Denmark at Aviva Stadium in Dublin on November 14, 2017. - Christian Eriksen scored a magnificent hat-trick to seal Denmark's place at next year's World Cup after a 5-1 win over the Republic of Ireland in their play-off second leg in Dublin. (Photo by Paul FAITH / AFP) Fotó: Paul FAITH / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thierry Henry az Arsenal legeredményesebb játékosa volt, igazi klublegenda, Nicklas Bendtner pedig egy fiatal dán, aki sokat még nem tett le az asztalra, amikor a londoni csapat egyik edzésén egyérintőztek. A francia egyszer háromszor is a labdához ért, de Bendtner hiába tette szóvá. Aztán amikor ő ért a megengedettnél többször a labdához, tőle egyből elvették azt. Ekkor keveredett szóváltásba Henryval, akinek azt mondta: „Az egyetlen, akinek kussolnia kellene ebben a helyzetben, az te vagy!”

A történet jól jellemzi a dán csatár pályafutását: nagy száj, nagy botrányok nagy teljesítmény helyett. Egy másik alkalommal az Arsenal legendás menedzserét, Arsene Wengert „hazug seggfejnek” nevezte, amiért nem engedte átigazolni őt a Crystal Palace-hoz. Így működtek a dolgok Bendtner világában, s talán ezért sem futotta be azt a pályát, amit jósoltak neki.

Persze így sem lehet azt mondani, hogy sikertelen labdarúgó lett volna. 81 meccsen harminc gólt szerzett a dán válogatottban, az Arsenalban 171 mérkőzésen 47-szer volt eredményes, 2013-ban pedig olasz bajnok volt a Juventusszal, igaz, alig játszott a torinói gárdában. Akkoriban már inkább a botrányaitól volt hangos a sajtó, bevallotta például, hogy több mint hatmillió eurót játszott el pókeren.

Bendtner visszavonulása nem meglepetés, hiszen gyakorlatilag már tavaly nyáron felhagyott a profi futballal. Akkor járt le a szerződése nevelőklubjával, az FC Köbenhavnnal, majd miután nem talált új együttest, a dán negyedosztályban szereplő Tårnby FF öregfiúk csapatában tartotta karban magát. Most azonban elismerte, itt a vége.

– Minden nap hiányzik a foci, de meg kell értenem, hogy van ennek a munkának egy végpontja. Sok időt fogok tölteni azzal, hogy felfogjam, tényleg véget ért a pályafutásom – nyilatkozta a 33 éves Bendtner, aki azonban nem akar elszakadni a futballtól, ezért edzői babérokra tör.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.