Nigéria ellen a nyerés a cél Zuigeberéknek

Magyar Nemzet
2019. 10. 26. 17:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 22 órakor (tv: M4 Sport) bemutatkozik a brazíliai Goianiában az U17-es vb-n a magyar labdarúgó-válogatott. Preisinger Sándor szövetségi edző fiataljai a bombaerős Nigériával mérkőznek meg a B csoportban, amelynek Ausztrália és Ecuador a további két résztvevője. A hat darab négyes csoportból az első két helyezettek „csont nélkül” továbbjutnak, s velük tart a négy legjobb harmadik helyezett is. Nigéria a rekordbajnok, ugyanis eddig négyszer diadalmaskodott az U17-es vb-n, s a jogelőd U16-ost is megnyerte egyszer, plusz további három alkalommal ezüstérmes volt.

Preisinger mester – és a csapat – célja a továbbjutás, aminek elérése felé óriási lépés lenne egy mai győzelem. A fantasztikus fizikumú játékosokból álló Nigéria az esélyes, de a májusi Európa-bajnokságon is játszottak Zuigeber Ákosék náluk esélyesebb csapatok ellen, aztán tessék, mégis itt vannak Brazíliában! Preisinger a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó riporterének azt sem tagadta, hogy a döntetlent nem írná alá előre, ma este a nyerés lesz a cél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.